Iako je vikend tek završio, mi već maštamo o tome kako provesti nadolazeći. Potaknuti time, odlučili smo istražiti slikovita austrijska sela koja se nameću kao idealna opcija za kratki izlet.

Stoga, kako bismo vas inspirirali i potaknuti na to da sljedeći vikend provedete na putu, u nastavku izdvajamo tri lijepe lokacije koje neće razočarati!

Heiligenblut

Ovo predivno slikovito selo smješteno u pokrajini Kärnten, uz granicu s Nacionalnim parkom Hohe Tauern, poznato je po svojoj crkvi St. Vinzenz, najvišem vrhu Alpa Grossglockneru te skijaškom turizmu. Međutim, Heiligenblut jednako očarava i tijekom toplijih mjeseci jer nudi pregršt mogućnosti za sve zaljubljenike u prirodu. Od planinarenja, pa sve do bicikliranja ili jednostavno šetnje kroz divan krajolik, ovo selo idealna je opcija za vikend-izlet. Također, dostupne su i razne vođene ture na kojima ćete doživjeti autentičan spoj alpskog života, prirodnih ljepota, kulturnog nasljeđa i suvremenih turističkih sadržaja.

Innsbruck

Innsbruck je bez premca jedan od najpopularnijih austrijskih gradova, a nalazi se u srcu Alpa, u regiji Tirol. Da, iako se najčešće naziva selom, zapravo se radi o glavnom gradu spomenute regije koji se smjestio na čak 574 metara nadmorske visine. Međutim, zbog svog bajkovitog izgleda, svakako više asocira na selo negoli na užurbani grad. Innsbruck se ističe po prekrasnoj gradskoj četvrti gdje se nalazi Zlatni krov, poznata znamenitost s oko 2657 pozlaćenih bakrenih pločica, a tu je još pregršt muzeja, olimpijskih elemenata poput skakaonice, sjajnih restorana i prirodnih ljepota.

Mittelberg

Mittelberg je slikovito selo smješteno u dolini Kleinwalsertal u austrijskoj pokrajini Vorarlberg. Okruženo vrhovima Alpa, Mittelberg je popularna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom. Zimi, selo privlači skijaše i snowboardere, dok ljeti postaje idealno mjesto za planinarenje, biciklizam i druge planinske sportove. Uz sportske aktivnosti, Mittelberg nudi i kulturne atrakcije kao što su tradicionalni alpski festivali i lokalni muzeji koji posjetiteljima omogućuju upoznavanje s bogatom kulturnom baštinom regije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sascha Gast (@sascha_dein_fotograf)

Foto: Instagram, Unsplash