Gotovo svi znamo da su veličanstvenost, ekspresija i upečatljivi eksperimenti u svakodnevnom šminkanju postupci koje profesionalni vizažisti često zagovaraju, ali rijetko iskušavaju u užurbanom tempu života.

U takvim slučajevima kao jedna od tehnika koja djeluje kao “kolut za spašavanje” ističe se “no make-up make-up” koji daje svježi izgled licu. Ako tražite učinkovite savjete za šminkanje koji su nenametljivi, ali ističu prednosti vašeg izgleda, došli ste na pravo mjesto.

Prirodni make-up look i rutina njege kože

Bilo da se spremate za posve običan dan ili neku posebnu prigodu, svoju rutinu šminkanja morate započeti kompletnom rutinom njege kože. Ova rutina uključuje čišćenje, hidrataciju i nanošenje pudera. Treba imati na umu da pri odabiru proizvoda treba uzeti u obzir individualni tip kože.

Ako vaša koža hitno treba njegu, možete nježno umasirati hranjivi serum u kožu prije upotrebe hidratantne kreme. Kvalitetan prirodni make-up look ne može se zamisliti bez poštivanja trikova koje smo naveli, a ne treba zaboraviti da je lijepa koža prije svega zdrava i njegovana koža.

Prirodni make-up look i prava baza za šminku

Sa sigurnošću se može reći da su dani teške slojevite šminke koju ste nosili davno prošli! Današnji make-up trend je postići maksimalan učinak korištenjem minimalne količine make-up proizvoda.

Kako bi vaša šminka bila gotovo nevidljiva, vrlo je važno odabrati bazni proizvod koji dubinski vlaži kožu i sadrži prirodne sastojke. Posebno ako želite da vaša baza za šminku dugo traje, obratite pozornost na spomenute značajke. I još nešto: ne zaboravite nanijeti puder kistom ili spužvicom kako biste osigurali glatku završnicu.

Prirodni make-up look i korištenje korektora

Iako se njime preporuča prikriti nesavršenosti kože na koje neočekivano naiđete u ogledalu, u većini slučajeva previše korektora je vrlo štetno. Kada pogledamo detalje korištenja korektora, u prvi plan dolazi pitanje gdje i kako ga koristiti. Malom plosnatom četkicom možete prekriti crvenilo oko nosa i podočnjake. Najbolje je koristiti vrhove prstiju kada je u pitanju područje oko očiju, kao i ispod očiju. Masiranje područja oko očiju nježnim pokretima vršcima prstiju pomaže korektoru da se lakše upije u osjetljivu kožu.

Prirodni make-up look i highlighter

Tko bi rekao ne prirodnom sjaju? Ako razmišljate poput nas, možete nanijeti lagani highlighter na vrh obraza, bočne strane nosa i ispod obrva. Zahvaljujući ovim naglascima, karakteristične crte vašeg lica će se istaknuti.

Prirodni make-up look i rumenilo

Ako želite da hladno vrijeme u zimskim mjesecima izgleda kao mali poljubac u obraz ili ako volite topli osjećaj sunca u ljetnim mjesecima, svakako obratite pažnju na korištenje rumenila. Birajte kremasta rumenila jer se duže zadržavaju na koži.

Prirodni make-up look i maskara

Ako primijenite sve gore navedene trikove, ali ne možete postići prirodan izgled, maskara je tu da vam pomogne. No, ako vam je tamni izgled trepavica obavezan, preporučamo da se ove formule sjetite samo u iznimnim slučajevima.

Foto: Pexels, Unsplash