Knjiga koja je najviše halabuke uzrokovala početkom ove godine svakako je “Spare”; memoari princa Harryja. Krajem siječnja je nakladnik VBZ potvrdio da je knjiga u procesu prevođenja, i danas je objavljeno da se knjiga može možete naručiti u pretprodaji putem web shopa.

“Spare” tj. “Rezerva”

“Spare” su memoari princa Harryja, vojvode od Sussexa, koji su objavljeni 10. siječnja 2023. Napisao ih je J. R. Moehringer, a objavio Penguin Random House. Ima 416 stranica i dostupna je u digitalnom, mekom i tvrdom uvezu, te je prevedena na petnaest jezika. Službeni opis knjige donosi izraziro emotivan tekst o princu nesretne prošlosti i (možda) sudbine. No, ono što znamo jest da će biti zanimljivo pročitati na hrvatskome jeziku (ako već na engleskom niste) najprodavaniju publicističku knjigu na svijetu. Sami ćete (a i ćemo) zaključiti je li halabuka oko knjige opravdana, ili se radi o još jednom publicističkom triku slavnih, poznatih i onih s “kraljevskih dvora”.

Knjiga je do sada držala neviđene rekorde prodanosti u SAD-u, UK i Kanadi, a sa svakim prijevodom broj prodanih primjeraka vrtoglavo raste. Vidjet ćemo kako će se držati na našoj, domaćoj top listi prodanosti domaćeg prijevoda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli V.B.Z. nakladnička kuća (@vbz_books)

Fotografije: VBZ