Nun of Your Business, nagrađeni dugometražni dokumentarni film redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić uskoro kreće u kino prikazivanje u nezavisnim kinodvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu,  Varaždinu i Rijeci

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac. Priča prati dvije mlade časne sestre, Marite i Fani, koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale.

Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti. Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom timelapse fotografije, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.03.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.03.), Centru za kulturu Čakovec (19.03.) Kino Forum Zagreb (19.03.), Kino Valli Pula (26.03.) te Art kino Rijeka (1.4.). Raspored sljedećih projekcija i sve informacija o filmu redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici.

Foto: PR