Josip Hubzin poznatiji kao Dj Pepi Jogarde poznato je i uvijek rado viđeno lice na zagrebačkoj društvenoj sceni. Njegov novi projekt sjedinjuje ono što najviše voli i u čemu uživa – dobru hranu, vino, glazbu, drage ljude.

Fantastičan Dj i selektor, jedan od onih uz kojeg plešete satima i čiji su klupski programi koje ostvaruje sa suradnicima, garancija dobre zabave. Voditelj je i emisije Adriatic Coasting na Yammatu. Kad ne proizvodi vino u sklopu Vino i gitare, uglavnom je bukiran iza dj pulta ili pak razmišlja što bi mogao novo napraviti. Njegov svježi (i mirisni) projekt nosi ime Pri Pepiju, nalazi se na zagrebačkim Ravnicama, adresi Maksimirska 152 i dugo ga je „kuhao“. Sada je poželio i svim dragim ljudima skuhati nešto ukusno, po vlastitom guštu i s onime što nađe svježe na tržnici.

To je neostvareni dječački san. Uvijek sam si to htio imati svoj mali restoran, bistro, a ako ne probaš, nikad nećeš znati“ govori mi Pepi o ovom novom mjestu u gradu te nastavlja o svojoj strasti prema hrani i kuhanju „Kako se bavimo poljoprivredom, ovdje želim isporučiti vlastite, ekološke proizvode od polja do stola. Od vina, pjenušaca pa sve do šalše.

Tako se Pri Pepiju sljubljuju dobra glazba, vino i hrana, a on ih sve savršeno balansira. „Kuhanje i sviranje su vrlo slični. Ako dodaš previše začina je nejestivo, ako nabijaš čitavo vrijeme je neslušljivo. Daješ sebe i zapravo si samo kanal koji spaja svemir i ljude. Mirisi i okusi često podsjećaju na djetinjstvo, energija glazbe mijenja titranje stanica i tako raspoloženja. Ja sam odlučio sve spojiti u vlastiti projekt. Dok god to mogu raditi solo, garantiram glavom i bradom za kvalitetnu isporuku.”

Pri Pepiju se tako od nedavno, od utorka do petka, u terminu od 11-16 sati, nude ukusna jela i odlično je mjesto u gradu za „skočiti“ na ručak. Pogotovo kada se želite odmaknuti od već poznatih restorana na koje ste navikli. Na jelovniku će se naći ono što se Pepiju jede taj dan, ovisno o tome što polja daju, kaže mi. „Svaki dan pripremam jedno do dva jela maksimalno. Tako znate da je friško.

Pepi se nedavno vratio i s puta po Indiji, što ga je i inspiriralo za neke nove ideje. „U Indiji doživiš ono što doneseš, ono što je već u tebi“. Za kraj nam je otkrio aktualne planove koji nas uskoro očekuju. Drugim riječima pitali smo ga gdje iduće plešemo? „Plešemo na hohcajtu 18. ožujka, tu Pri Pepiju, a spremam ponovno i svoj program Freilauf na proljeće uz velika svjetska imena“.

Foto: Ernest Mazarekić