Ostajanje kod kuće ovih dana sa sobom donosi i beskonačno surfanje internetom, kao i skrolanje shopping stranicama. Je li uopće pametno kupovati?

Situacija s COVID 19 virusom poprilično je neizvjesna, a mišljenja su itekako podijeljena. Teško je uopće pronaći pravi stav prema svemu, balans između paničarenja i staloženosti, raditi planove za budućnost. Dok neki ljudi, kao i tvrtke, odlučuju obustaviti sve, drugi se trude pronaći balans. I uistinu, ako napravimo nagle biznis rezove, što je s budućnosti?

Isto je i s nama samima. Svakako je dobro socijalno se izolirati, no prestanemo li raditi u potpunosti, bit ćemo u ogromnim problemima. U svijetu gdje se ionako većina toga zbiva virtualno, kao i online shopping, gdje pronaći granicu i ponašati se odgovorno? Zato u svoje živote možete implementirati nove načine funkcioniranja, ponašati se odgovorno. Sastanke smanjite i svedite na svega par ljudi, družite se na zraku, no izbjegavajte gužve, a sada i ono pitanje koje je nekima sigurno već palo na pamet – trebamo li stati kupovati odjeću?

Nakon drama po pitanju lokacija s kojih dolaze paketi, naravno u trajanju su i neka zatvaranja granica, i dalje ostaje pitanje koliko nam je moda uopće bitna sada. Ipak, većina žena već je zavirila u ‘mid-season’ rasprodaje – i što je s onim komadima koji su već na putu prema vama?

Korona virus, koliko god je zastrašujući, podsjeća nas i na neke druge stvari. Vraća nas na bazičnost života, tjera nas da propitkujemo koliko nam materijalnog uistinu treba, podsjeća nas na brigu o bližnjima i važnost zajedništva. Ako si stvarno želite priuštiti neki super odjevni komad ovih dana – ovim tekstom nećemo vas sprječavati. U redu je nastaviti raditi ono što vas veseli. Samo s malo više promišljanja, praktičnosti i iskrenosti prema samome sebi.

Foto: Getty Images