Ovaj feministički osvetnički triler u kojem glavnu ulogu igra Carey Mulligan nominiran je za 5 Oscara, a mi smo ga nedavno pogledali

Cassie je izuzetno lukava, zgodna, pametna i noću vodi tajni dvostruki život. Nakon što je tri poslovna muškarca vide u znatno pripitom stanju u bučnom baru, iz zabave komentiraju kako bi bilo lako iskoristiti ”ovakvu priliku”. Jedan od njih prekida ih u toj poremećenoj, ali svakodnevnoj zafrkanciji i ponudi se otpratiti je do njezinih vrata. No, u taksiju se predomisli i, kao usput, upita bi li ipak htjela popiti još jedno piće kod njega u stanu. Cijela situacija izmakne kontroli i sljedeće što znamo, naša Cassie neuredne kose korača ulicom u ranojutarnjim satima, proždirući hamburger iz kojeg curi ”krvavi” kečap. Štogod se dogodilo, znate da naša junakinja nije ta koja je izvukla deblji kraj. Carey Mulligan u ovoj crnoj komediji fantastično igra višedimenzionalnu ”djevojku iz susjedstva” koja u svojim srednjim tridesetima i dalje živi kod roditelja, a tu je i odlična izvedba Laverne Cox i Alison Brie.

Dinamičan film u kojem stalno nešto iščekujete bavi se temom seksualnog nasilja, silovanja i muškarcima koji se nekažnjeno provlače od ovakvih zločina, a pritom će vas dobro zabaviti. Iz pera i režije Emeralda Dennella, scenarista, glumca i producenta kojeg znamo i kao glavnog pokretača serije Killing Eve, stiže nam ovaj zanimljiv i originalan ”paralelni svijet” nalik osveti dostojnoj Kill Billa, koji se ne boji propitati što je s našim trenutačnim postavkama u društvu. Film će vas nebrojeno puta iznenaditi i natjerati na razmišljanje.

Foto: Promising Young Woman