Katherine Heigl i Sarah Chalke igraju ulogu Tully i Kate, najboljih prijateljica s kojima se zajedno razvijamo i odrastamo

Netflixova najnovija TV serija, Firefly Lane, srdačna je drama o djevojaštvu i odrastanju, temeljena na istoimenom bestseleru spisateljice Kristin Hannah. Serija prati 30-godišnje prijateljstvo Tully Hart (Katherine Heigl) i Kate Mularkey (Sarah Chalke), dvije prijateljice iz djetinjstva koje su se upoznale kad su postale susjede u ulici Firefly Lane.

 

Deset epizoda pokriva njihovo djetinjstvo, fakultetske godine, prve poslove, brakove i majčinstvo, prateći isječke njihovih života simultano (u jednom ćemo ih trenutku gledati kako, kako tinejdžerice voze bicikl u malome mjestu, a već sljedeće minute gledamo ih na fakultetu, da bismo s njima proživljavali prve poslovne šanse). Tako je Tully kći hipi-narkomanke Cloud koja postaje jedna od poznatijih TV voditeljica, dok je Kate majka djeteta koja se nakon dugogodišnje posvećenosti obitelji vraća svojoj karijeri.

Ono što već znamo je da se u knjizi dogodi nešto što raskrsti putove (ili privremeno zahladi odnose) ovog BFF dvojca, a s obzirom na to da nam je još preostalo par epizoda (u našu obranu, došla je prije 5 dana na Netflix!) – vidjet ćemo hoće li sve završiti jednom sezonom ili ćemo s ovim dražesnim prijateljicama s kojima se teško ne povezati, družiti još neko vrijeme.

 

Fotografija: Firefly Lane still