Modnu scenu preplavila je tužna vijest o neočekivanoj smrti Davidea Rennea, nedavno imenovanog kreativnog direktora Moschina, koji je preminuo u dobi od samo 46 godina iz nepoznatih razloga.

“Ne postoje riječi kojima bismo izrazili bol koju osjećamo u ovom teškom trenutku. Davide nam se pridružio prije samo nekoliko dana, a nagla bolest odnijela ga je iz naših života. Još uvijek ne možemo vjerovati u ovu tužnu stvarnost”, izjavio je Massimo Ferretti, predsjednik matične tvrtke Moschina, Aeffe SpA.

Renne je započeo svoj rad u Moschinu 1. studenog, a njegova prvotno planirana kolekcija za jesen 2024. trebala je debitirati u veljači tijekom Milanskog tjedna mode. Naslijedio je Jeremyja Scotta, koji je napustio brend u ožujku prošle godine nakon desetogodišnjeg mandata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Moschino (@moschino)

Renne je prethodno kreirao ženske kolekcije u Gucciju punih dvadeset godina, dosegnuvši poziciju glavnog dizajnera ženske odjeće. U Moschinu je trebao nadgledati ženske, muške i dodatne kolekcije.

“Nikada nismo spremni za dolazak smrti, a još manje kada odnese mladića s snažnim, ali istovremeno nježnim karakterom”, izjavio je Patrizio di Marco, bivši predsjednik i izvršni direktor Guccija, sada predsjednik i dioničar Enda i Autryja, te dioničar Golden Goosea.