Nancy MacKenzie, glumica koja je sinkronizirala lik Marge Simpson na španjolski jezik za latinskoameričko tržište, preminula je u dobi od 81 godine.

Vijest o njezinoj smrti objavile su njezine kolege na društvenim mrežama, a posebno emotivnu poruku podijelila je Patricia Acevedo, glas Lise Simpson za Latinsku Ameriku.

“S dubokom tugom, djeca Simpson (Lisa i Bart) objavljuju odlazak naše voljene mame, Marge Simpson (Nancy MacKenzie). Počivaj u miru. Nikad te nećemo zaboraviti,” napisala je Acevedo na Instagramu. Uz objavu je priložen video s fotografijama glumačke ekipe koja je godinama sinkronizirala “Simpsone”.

MacKenzie je posuđivala glas Marge Simpson tijekom prvih 15 sezona popularne serije “Simpsoni”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patricia Acevedo (@sailorpatymoon)

Rođena u Peruu, MacKenzie se u svojim dvadesetima preselila u Meksiko, gdje je ostvarila uspješnu karijeru kazališne i TV glumice.

Tijekom više od pet desetljeća, glumila je u brojnim meksičkim sapunicama i sinkronizirala stotine likova u filmovima i serijama. Među njima su i Trinity iz “Matrixa”, Disneyjeva zlikovka Cruella de Vil, Daphne u “Trinaest duhova Scooby-Dooa” i Sailor Galaxia u anime seriji “Sailor Moon”.