Sljubljivanjem vrhunskih istarskih vina i sireva u novom elegantnom prostoru u svetvičentskoj utvrdi Morosini-Grimani, istarski vinari su proteklog vikenda najavili 12. Svijet Malvazija i 27. Vinistru.

Ovaj event ujedno je označio i prvo prodajno mjesto Vinistre u ekskluzivnom prostoru obnovljenog svetvičentskog kaštela Morosini-Grimani u kojem će, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, redovito organizirati vinske degustacije. Projekt je realiziran u suradnji s Općinom Svetvinčenat i tvrtkom Savičenta d.o.o. koja upravlja ovom prekrasnom građevinom iz 13. stoljeća. S obzirom na okolnosti, otvorenje se proslavilo na primjeren način, u uskom krugu uzvanika uz prvu vođenu degustaciju iznimnih istarskih vina i sireva u sedam slijedova i strogo poštivanje epidemioloških mjera.

“Ekskluzivne degustacije u ekskluzivnom prostoru u sklopu kojeg smo otvorili i prodajni punkt bit će otvoren čitavu godinu. Za sada ima pedesetak vrhunskih etiketa istarskih vinara, a naši kupci napokon će na jednom mjestu moći kupiti omiljena vina. Prva degustacija u ovom prekrasnom zdanju najbolji je uvod u 12. Svijet Malvazija i međunarodno ocjenjivanje vina i alkoholnih pića koje će se održati od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna. Nakon toga kreće odbrojavanje za 27. Vinistru, koja će se od 7. do 9. svibnja, vrlo izvjesno, prvi put organizirati u Poreču na otvorenom”, istaknuo je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre.

Foto: Danilo Dragosavac