Hrvatski sustainable brend koji stvara 97% prirodne tenisice donosi novu kolekciju za proljeće 2021.

Ovog proljeća izašla je nova kolekcija “Poems for the Island” brenda Miret, inspirirana sinergijskim odnosom čovjeka i prirode. Kampanja proljetne kolekcije snimljena je na visoravnima iznad Bašćanske drage na otoku Krku, gdje pastiri skupa sa svojim stadima stvaraju balans sa prirodom. Surovo okružje sa oskudnim resursima stvorilo je specifičan mentalitet otočana gdje svaku odluku vodi neizbježan i zajednički cilj – postizanje ravnoteže u korištenju prirodnih resursa. 

Miret brend osnovali su braća Domagoj i Hrvoje Boljar s ciljem stvaranja eko tenisice izrađene od 97% prirodnih materijala. Glavni materijali su konoplja i novozelandska vuna certificirana najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost okoliša. Uz vunu i konoplju u tenisicama se nalaze kenaf, pluto, drvo, kukuruz, juta, eukaliptus i kaučuk.  Ovi prirodni materijali daju tenisicama mekoću, prozračnost i fleksibilnost, a širi prednji dio tenisice pruža stopalu slobodu i daje osjećaj ugode i komfora.

U novoj kolekciji unaprijeđena je tehnika izrade tenisica čime je postignuto značajno smanjenje utrošenog materijala – čak 20% manje materijala za gornji dio, te 50% manje ljepila. Samim time Miret je sve bliže ostvarenju da napravi 100% prirodnu tenisicu.

“Novom kolekcijom želimo doprijeti do ljudi, do njihovih stavova, razmišljanja, i potaknuti ih da nam se pridruže na ovom putovanju. Miret tenisice projektirane su i proizvedene na najodrživiji način, s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš te su izrađene od najsnažnijih prirodnih vlakana. Ove tenisice su više od obuće, one predstavljaju promjenu, nadu, napredak. Želimo da svaki put kada na noge stavite ‘Miretice’ da osvjestite da činite dobro i sebi, i prirodi i da svojim odlukama djelujete na druge oko sebe.”, izjavili su Domagoj i Hrvoje Boljar.

Brend možete pratiti putem internetske stranice, Facebook stranice ili Instagram profila

Fotografija i video: Domagoj Blažević

Kreativni koncept i styling: Ana Boljar

Modeli: Umjetnička organizacija Škvadra, Mario Kunstek