Lada Obradović, poznata hrvatska jazz bubnjarka, osim što je s uspjehom prošla selekciju i dobila glumačku ulogu glazbenice u novoj Netflixovoj mini-seriji koju režira izvrsni Damien Chazelle i dalje nastavlja osvajati nagrade za svoje glazbene nastupe, koje unatoč napornom glumačkom ritmu, nije zapostavila. Naprotiv!

Na nedavno održanom 42. po redu francuskom državnom natjecanju u jazzu u sklopu La Defense Jazz Festivala, Obradovic-Tixier duo ostvario je sjajnu pobjedu kojoj još veću važnost daje i proglašenje Lade najboljim instrumentalistom natjecanja. Odabir žirija sastavljenog od renomiranih glazbenika i glazbenih stručnjaka bio je jednoglasan!

„Potvrda struke u svakom poslu ima posebnu vrijednost, ali zadovoljstvo publike jednako mi je tako važno. Nekoliko osvojenih nagrada na različitim festivalima potvrda su prihvaćenosti glazbe Obradovic-Tixier dua na francuskoj glazbenoj sceni. Nagrada koju smo na festivalu kao što je renomirani “La Défense Jazz Festival” dobili kao sastav, silno me razveselila, ali iskreno priznajem kako je nagrada za najboljeg instrumentalistu natjecanja za mene osobno jedno od najvažnijih priznanja mog dosadašnjeg glazbenog stvaralaštva. Velika hvala svima koji prate moj rad i koji znaju prepoznati dugogodišnje ulaganje, trud i odricanja.” 

Uz glazbu, jedan od zanimljivijih projekata u kojima sudjeluje talentirana mlada glazbenica, svakako je već spomenuti angažman za najpopularniju streaming platformu Netflix. Lada Obradović dobila je priliku biti dio Netflixovog serijala The Eddy čiji je redatelj poznati oskarovac Damien Chazelle. Riječ je o seriji koja prati grupu glazbenika u jednom pariškom jazz klubu. Prikazivanje serije u narednoj godini očekujemo s nestrpljenjem.

Ladinu svestranu energiju potvrđuje i suradnja s hrvatskom tvrtkom Borovo. Lada je s Borovom i Terrévent zakladom pokrenula humanitarnu akciju kojom se prihodima od prodaje personaliziranih Startas tenisica želi pomoći instituciji za autistične osobe i osobe s invaliditetom te jedinom jazz klubu na Filipima, “Tago Jazz Cafe”.

Više o humanitarnoj akciji i suradnji možete pročitati ovdje

Uz realizaciju zahtijevanih i ambicioznih projekata i osvajanja prestižnih nagrada Lada Obradović i David Tixier su izdali i prvi vinil Obradovic-Tixier dua, “Professor Seek and Mister Hide”, snimljen u Rochefortu u Francuskoj. Duo intenzivno nastupa diljem Europe, a  detaljan popis koncerata možete pratiti na službenoj web stranici

Ladu pratite na njezinom Facebooku i Instagramu