Sve je više dizajnera na ovim prostorima koji donose svjež i suvremen pristup umjetnosti. Ovoga puta izabrali smo one čijim bismo posterima rado ukrasili naše zidove – upoznajte ih!

Andrej Drožđan

Mladi umjetnik i dizajner iz Zagreba osvojio nas je svojim radom u kojem kombinira vještinu ilustracije, kolaža, dizajna i novih medija. Šarene kompozicije inspirirane su apstraktnim oblicima, svakodevnim predmetima, online prostorom i bojom. Odnedavno se njegovi radovi mogu pronaći u digitalnoj galeriji Soba o kojoj smo nedavno pisali. Posteri dolaze u nekoliko veličina i motiva, a preporučamo ih svim zaljubljenicima u apstrakciju i boju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrej Drožđan (@nemogu)

Alja Horvat

Alja Horvat je ilustratorica iz Slovenije s kojom smo prošle godine imali priliku i razgovarati. Forbes ju je uvrstio u mlade umjetnike na koje treba obratiti pažnju, a mi se s time ne možemo više složiti. Ovoga puta bismo htjeli skrenuti pozornost na postere u puno opcija motiva i nekoliko veličina koje možete vidjeti i odabrati na njenom webshopu. Savjetujemo da razmislite i o opciji kalendara, čije oslikane stranice nakon korištenja možete pretvoriti u uokvireni poster!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alja Horvat (@aljahorvat)

Forgas

Forgas brend na domaćoj, ali i inozemnoj dizajnerskoj mapi postoji već 20 godina tijekom kojih je sudjelovao na projektima za Estee Lauder, Sony, Pepsi i NBA i mnoge druge. Riječ je o proizvodima koji su ručno izrađeni od strane tri generacije, a rade tehnikom (sito)tiska i akrila. Brend u kojem „sve ostaje u obitelji“ u svoje radove često uključuje reference iz pop-kulture, a ponudu možete vidjeti u Forgas Butigi u starom dijelu Splita ili na službenom webshopu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by For⚡️Gas (@forgas.store)

Lola Art

Ovaj je hrvatski brend umjetničkih postera nastao uslijed pandemije, a danas uspješno raste. Inspiracija za motive krije se u skandinavskim vizualima i grafičkoj jednostavnosti pa smo sigurni da će se ovakva estetika svidjeti mnogima koji su svoje domove uredili upravo u ovom stilu. Jednostavne linije dio su svih kolekcija, a paleta boja prilagođava se ovisno o godišnjem dobu. Predlažemo da pregledate jesenske opcije koje će uljepšati česti boravak kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOLA Art (@lola_art_posteri)

Maja Tomljanović

Znate li za ovu freelance ilustratoricu iz Samobora? Svjetski brendovi – znaju. Dosad je surađivala s imenima poput Avona, Nestlea ili Cosmopolitana, a mi njen umjetnički stil volimo jer je zaigran, šaren i prikazuje male svakodnevne radosti. Inspiraciju za radove koji su dostupni na nekoliko online shopova često pronalazi u putovanjima, a zvijezde velikog broja ilustracija su žene. Motivi koji nam nikada neće dosaditi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Tomljanovic (@majatomljanovic)

Foto: Soba.hr/Forgas/Instagram