Jennifer Hudson objavila je originalnu pjesmu pod nazivom “Here I Am (Singing My Way Home)”, koja će se naći na soundtracku nadolazećeg biografskog filma Arethe Franklin

Hudson, koja utjelovljuje ulogu slavne soul pjevačice Arethe Franklin, napisala je pjesmu zajedno s legendarnom kantautoricom Carole King. Puna snaga Jenniferinog glasa prikazana je u ovoj pjesmi u produkciji Will.I.Am i Black Exed Peasa, i moramo priznati da snažno evocira duh Arethe Franklin prije izlaska filma 13. kolovoza.

Pjesma će se naći na soundtracku “Respect” i bit će jedina originalna pjesma koja će se pojaviti na popisu.Razlog? “Glazba je toliko živi i dišući lik u ovom filmu, kao što je bio u životu gospođe Franklin. Proces stvaranja ove pjesme bio je poput stvaranja najvećeg priznanja koje bih mogla pružiti njezinu duhu”, rekla je Hudson u izjavi. “Bio je to konačni izdah ovog izvanrednog projekta koji sam ispustila potpuno ispunjena.”

Pjevačica je nadalje napomenula da je “to što sam uspjela napraviti s Carole bila je nevjerojatna privilegija. Cilj nam je bio pokazati da je glazba uvijek bila sidro gospođe Franklin u svemu što je činila, i nadam se da ova pjesma ilustrira snaga njezina glasa – i doslovno i u prenesenom značenju – koja ju je uvijek dovodila kući.”

Jednostavnog i zaista prepoznatljivog naziva, film “Respect” se usredotočuje na borbu kraljice soula kako bi pronašla vlastiti glas dok prolazi kroz svoju karijeru. Hudson, koju je Franklin izabrala za ulogu prije nego što je umrla 2018. godine, rekla je za EW da su se njih dvije upoznale u New Yorku nakon što joj je Hudson osvojila Oscara za “Dreamgirls”, u kojem je fantastično glumila uz bok s Beyonce.

“U to vrijeme nije bilo scenarija za “Respect”, ali ona se htjela sastati sa mnom i nakon toga smo ostale u kontaktu”, podijelila je Hudson. “Bila sam u Broadwayu kad me nazvala i rekla: ‘Odlučila sam da ste vi, mlada damo, koja će me glumiti. Ali nemojte reći nikome.’

Osim Hudson, u filmu glume i Mary J. Blige kao Dinah Washington te Marc Maron kao producent Jerry Wexler, tako da jedva čekamo ovu glazbeno-dramsku poslasticu.

Novu pjesmu možete poslušati u nastavku.

 

Foto: PR