Ako ste u potrazi za mirom naš prijedlog je da se zaputite na otok Lošinj, točnije u Nerezine, gdje se nalazi Galboka Residence. 

Za ovaj ‘Bali u malom’, kako bez premca možemo nazvati Galboku, zaslužan je par koji čine Slovenka i Nizozemac, dvoje vlasnika koji su se zaljubili u Aziju, godinama putovali njome i na kraju odlučili stvoriti stilski slični raj u mjestu Nerezine, na Lošinju. Svatko tko je posjetio Lošinj zna kako je on ljubav na prvi pogled, prvenstveno zbog nevjerojatne vegetacije i mirisa koji se prožimaju njime, a zatim i plaža te prelijepih kuća uz samu obalu. Tako možemo opisati i mjesto Nerezine, gdje se Galboka i smjestila.

Za nju je ponajviše zaslužna Alenka Huiskens-Mastnak, Slovenka koja je kao mala ljetovala u Nerezinama i zaljubila se u mjesto. Kada je s partnerom odlučila otvoriti Galboku odlučili su svoju ljubav prema Aziji i Baliju preslikati na interijere. Prvo su veliku većinu namještaja dovezli upravo s Balija, osim onog osnovnog, poput stolaca, stolova te niza, niza predivnih detalja, dovezli su i daske koje su u Baliju nekad služile kao tračnice te dio rezidencije ukrasili upravo njima – šankove i police. Baldahini su također jedan od glavnih momenata Galboke koji pružaju pravi spokoj, kao i očaravajuća vegetacija.

Centralni dio je bazen koji uz sebe ima i malu kuhinjicu te mjesto za odmor. Uz bazen se nalazi i jacuzzi, a cijela priča nastavlja se u drugom dijelu rezidencije gdje je velika kuhinja na otvorenom s roštiljem, ali i organski vrt iz kojeg se možete poslužiti povrćem i voćem. Tu ćete čak vidjeti i drvo banana, ali i đumbir koji možete jednostavno ubrati.

Zbog koronavirsa domaćini trenutno paze na kontakte s gostima, ali inače je u Galboki moguće i posluživanje doručka, satovi yoge te masaža. Yogu možete vježbati i sami jer svaka soba ima svoju prostirku na raspolaganju. Isto tako, ako imate bilo kakvu želju, tipa organizacije ručka ili recimo većeg druženja, sve se možete dogovoriti s vlasnicima.

Iz Galboka Residence za samo ste sedam minuta na Galboka plaži u nastavku koje je i niz manjih plaža te stijena na kojima se možete kupati. Galboka je i ‘pet friendly’, naravno možete doći i s djecom koja će zasigurno uživati na bazenu, no naglasak je na mirnom i opuštajućem odmoru do čega drže i vlasnici i gosti.

Kada se radi o sobama, one dolaze s vrtom ili prostranom terasom tako da cijelo vrijeme imate osjećaj sjedinjenja s prirodom i pogled na nevjerojatnu hortikulturu o kojoj se jako dobro brinu. Općenito je prisutna nevjerojatna posvećenost detaljima i kada provodite vrijeme ovdje ne možete se prestati diviti baš svemu. Iskreno treba reći, ovako nešto uvijek se vidi kada stranci uređuju interijere – ta neka nonšalantnost, opuštenost i luksuz u jednom.

Na ovom mjestu jednostavno ne možete biti u stresu, Galboka ga naprosto briše čim sjednete u njene vrtove ili bazen. Osim toga, otok Lošinj stvoren je za istraživanje i uživanje, a blizu je i Cres – jednako zavodljiv otok. Više informacija o Galboki pronađite na stranici www.galbokaresidence.com.

Foto: Instagram @galbokaresidencewww.galbokaresidence.com