(Model Izabel Goulart pozira u svom Teddy Bear kaputu)

S pravom se može reći da je jedan od najpopularnijih i najnošenijih kaputa današnjice model Teddy Bear koji izvorno dolazi iz Max Mare. Kada je prvi puta 2013. godine prikazan na pisti, Teddy Bear je odmah prodan u velikom broju te su se mnogi high street brendovi ubrzo inspirirali istim. Mekan i ugodan, te sladak poput ‘mede’ Teddy Bear kaput je brzo našao svoje pobornike.

Modna urednica Carine Roitfeld uhvaćena je u popularnom modelu, a fotografija je brzo postala viralna. No, onda je histerija za Teddy Bear kaputom malo utihnula.
2017. godine Ian Griffiths, dizajner kaputa, vraća na pistu modificiranu verziju kaputa koji ovaj put dolazi izrađene od devine dlake i svile. Modna publika ostaje oduševljena i počinje histerija za odjevnim predmetom kojeg žele apsolutno svi.

Max Mara je bez problema prodala 1.500 komada bijele verzije Teddy Bear kaputa čija cijena doseže 3.500 dolara.
Mezimica Amerike, glumica Julia Roberts također je uhvaćena u bijelom Teddy Bear kaputu krajem 2018. na ulicama NY i prodaja je eksplodirala, komentirao je Ian Griffiths.

Rijetko kada se događa da se neki dizajnerski komad proda u tolikom broju, kao i da se kopira. No,danas je teško proći ulicom nekog grada a da ne vidite bar dva modela popularnog teddy bear kaputa.