Druga edicija pop-up shopa u splitskom kreativnom hubu Prostor otvara se 8. travnja – a možete ga posjetiti u narednim mjesecima

Za razliku od premijernog pop-up shopa koji je trajao mjesec dana krajem prošle godine, kreativke iz platforme Culture Hub Croatia (CHC) i huba Prostor odlučile su format drugog izdanja prilagoditi događanjima u Ukrajini te pokušati, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći umjetnicima koji žele imigrirati u Split. 

Koncept pop-up shopa ostao je isti – promocija proizvoda i radova malih proizvođača, umjetnika i kreativaca te organizacija događanja na kojima se posjetitelji imaju priliku upoznati s autorima i steći nova znanja. 

Prostor_pop-up shop

Ove godine, 30% prihoda od ukupne prodaje CHC u potpunosti ulaže u stvaranje fonda za hitne slučajeve. Fond će se iskoristiti za prihvat umjetnika iz Ukrajine kroz privremenu rezidenciju unutar Prostora, pomoć pri pronalaženju trajnijeg smještaja u Splitu, besplatni radni prostor (otvoreni atelje i co-working), materijal za rad i pomoć pri integraciji, a dugoročni je plan njegovo korištenje za pomoć umjetnicima migrantima u Hrvatskoj bez obzira iz koje zemlje dolaze. 

Kolaž_Ignacio Rivas

Keramika_Ana Lončar

Stoga, kako navode iz CHC-a, drugo izdanje pop-up shopa trajati će dokle god je to potrebno, a u njemu možete pronaći – umjetničku keramiku Ane Lončar, vintage ručno izrađene kolaže s potpisom Ignacia Rivasa, grafiku Andree Resner, biljke i terarije iz plant shopa Zen Garden i makrame dekoracije Mateje Fanuko koja stoji iza brenda Fantea macrame.

Zen Garden_terarij

Fantea macrame

Shop je otvoren tijekom radnog vremena Prostora na adresi Plančićeva 2, i to od 10 do 19 sati od ponedjeljka do petka – dok se vikendom organiziraju radionice prema sljedećem rasporedu:

9.-10. travnja:
10-13 h Radionica analognog kolaža s Ignaciom Rivasom (na engleskom)

26. i 27. travnja:
18-20 h Online radionica pisanja poezije s Andreom Resner

​​20. svibnja:
18-21 h Radionica makramea uz Fantea Macrame

Broj sudionika na radionicama je ograničen, a kako rezervirati svoje mjesto – saznajte ovdje 

Prostor_CHC_eksterijer

CHC poziva sve zainteresirane umjetnike i proizvođače da se pridruže ovoj akciji, ali i sve one koji žele pomoći putem donacija ili na bilo koji drugi način. 

Za više informacija, posjetite web stranicu Prostora ili njihov Facebook profil.

 

Foto: Culture Hub Croatia