”Svi o nečemu ponekad lažemo na Instagramu, ali ja sam to laganje podigla na drugu razinu”, kaže modna urednica i novinarka Ana Josipović, autorica pop-up izložbe fotografija intrigantnog naziva ”Kako sam lagala na Instagramu / Backstage” koja se sutra, u utorak 1. listopada otvara u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Izložba će trajati svega dva dana, točnije 24 sata, a za to vrijeme posjetitelji će dobiti ulaz u “backstage” jedne osobne ženske priče o estetici i životnim obratima.

Izložba je zamišljena i postavljena kroz 13 foto priča u kojima se susreće virtualni i stvarni život, a iza objektiva je Anina sestra Slavica Josipović također urednica s bogatim medijskim iskustvom. Svaka priča u osnovi je foto instalacija koja započinje uređenim izgledom za javnost točnije Instagram. Tim fotografijama-objavama ovaj put autorica pridružuje scene iz “backstagea” koje će bez filtera i uljepšavanja otkriti životna događanja između njezina dva rođendana. Ovom pričom Ana Josipović pripovijeda o svojoj borbi za ženstvenost, a u toj borbi pored Instagram filtera pomažu joj i Beyonce, Melania Trump, pa čak i Cicciolina!

Dok pratimo news feedove društvenih mreža, posebno Instagrama, koji snažno diktiraju estetiku današnjeg vremena i kult ljepote tijela, svakodnevno se pitamo je li Instagram laž ili prihvatljivo uljepšana stvarnost koja nas na neki način inspirira da težimo tome da budemo ljepši i osjećamo se bolje. Koliko je tanka granica između istine i laži, na to pitanje pokušat će odgovoriti ova foto priča.

Realizaciju izložbe pomogli su prijatelji projekta: Farmacia, Estée Lauder, Premium Green, Jamnica, Sherri Hill, Aperol, PRiredba studio i Lauba – kuća za ljude i umjetnost.

Otvorenje izložbe održat će se u utorak 1. listopada u 19.00 sati u Laubi, kući za ljude i umjetnost (Prilaz Baruna Filipovića 23A, Zagreb).

Pop-up izložba otvorena je za javnost u srijedu 2. listopada od 10.00 do 19.00 sati. Ulaz je slobodan.