Kako smo konačno i službeno dočekali da je pretjerivanje s filerima u usnama out, žene sve češće razmišljaju o „vađenju“ filera odnosno o razgradnji filera pomoću hijaluronidaze. Radi se o otapanju filera kako bi se usne vratile u „prvotno stanje“.

U Poliklinici Estera koristi se rekombinantna hijaluronidaza koja se pokazala maksimalno učinkovitom i najsigurnijom i za osobe sklone alergijama. Nakon hijaluronidaze je potrebno sačekati neko vrijeme, ovisno o individualnom slučaju, od 10 dana do mjesec dana. Nakon toga, pacijentice se najčešće odlučuju za apliciranje novih filera u manjim količinama. Tehnika koju se koristi u Poliklinici Estera daje prirodan izgled usana, bez hiperkorekcija. Cilj je popuniti volumen koji se izgubio s vremenom i postići odmoren i svjež izgled.

Prilikom odluke za filere, važno je voditi se estetskim načelima. Duck lips nikako nije željeni rezultat filera u usnicama. Stoga je uvijek potrebno posavjetovati se s odabranom dermatologinjom kako bi procijenila izgled usana iz svih profila i od svega ponuđenog preporučila najbolju vrstu, količinu i tehniku aplikacije. Samo dermatologinja s adekvatnom ekspertizom može preporučiti što je najbolje za prirodan izgled usana.

 

Tekst i fotografije: Promo