Dojenje – tema o kojoj nikad nema dovoljno informacija na jednom mjestu. Zato je doula Una Pašić Gregović odlučila napraviti svoju.

Una Pašić Gregović je doula, laktacijska savjetnica i edukatorica. Rođena i odrasla u Aleksandriji, u Egiptu razvila je ogromnu ljubav prema putovanjima, jezicima, povijesti i arapskoj hrani, a danas živi u Zagrebu sa svojim suprugom sinom i kućnim ljubimcima. Njeno vlastito iskustvo s doulom pri porodu nadahnulo je da krene istim putem. Danas ima blog o majčinstvu Una Bridged na kojem je najviše posvećena holističkom pristupu majčinstvu, a donosi i niz osobnih priča i iskustva o porodima koje će vam probuditi emocije.

”Dojenje je toliko kompleksna, a opet tako jednostavna tema. Dojenje je nešto najprirodnije i intuitivno, no ipak je posrijedi vještina koju treba savladati. Ono zaista jest nešto što mora naučiti majka, ali i beba. Dojenje ima brojne prednosti i za majku i za dijete, no to putovanje često zna biti zahtjevno. Stoga priprema u ovom slučaju znači puno. Većina se problema s dojenjem zaista može izbjeći pravovremenom edukacijom.”, na blogu je napisala Una koja je upravo lansirala i svoju prvu knjižicu o dojenju jednstavnog imena ‘Doulina knjižica o dojenju.’

”Kroz tridesetak stranica obogaćenih divnim ilustracijama ova se knjižica dotiče pitanja poput: „Kako dojenje funkcionira?”, Koje su prednosti dojenja?”, Kako se mlijeko stvara?”, a nudi i konkretne savjete te pomoć oko tema kao što su ragade, mastitis, zastoji, izdajanje, pohrana izdojenog mlijeka. Također, u njoj se spominju i situacije kao što su carski rez, dojenje u trudnoći, tandemsko dojenje i dojenje blizanca, kao i brojne druge.” Osim toga, i sama knjižica prenosi iskustva drugih mama tako da se u cijelom iskustvu ne osjećate same. E-book Doulina knjižica o dojenju možete kupiti online na ovom linku.

Foto: Instagram @una.bridged