Ljetne temperature ne ostavljaju nam puno mogućnosti kada je u pitanju frizura. Jedino što znamo je da želimo – svezati kosu. Imamo inspiraciju za podignute frizure!

Već smo puno govorili o trendi frizurama za ovu sezonu pa tako već znate da je kratka kosa ponovno hit, kao i da su glavne zvijezde – šiške. Sada, uz sve više temperature, naglasak stavljamo na komfor pa nas zanimaju lijepe, a praktične frizure koje će nam pomoći da lakše podnesemo ljetne vrućine. Ipak, ležerne frizure nisu ništa manje chic! Uz sve podignute frizure super idu i ukrasi poput mašni, traka ili marama pa prilikom osmišljavanja frizure možete uključiti i svoju kreativnost. Evo nekih od omiljenih podignutih frizura za ljeto!

Rep

Znamo, groundbreaking. Ipak, postoji više načina na koje se rep može nositi. Mi ove sezone biramo visoki rep s prirodnom teksturom i volumenom. Pramenovi oko lica mogu se ostaviti da slobodno padaju te tako osigurati ležerniji dojam ili pak zalizati uz glavu za sleek izgled.

Jasmine Sanders

Punđa

Iako naizgled pomalo dosadna opcija, ima toliko načina na koje se može isprobati nositi. Niska, visoka, razbarušena, s pramenovima na licu ili u potpunosti zaglađena i odmaknuta od lica –  sve verzije izgledaju odlično, a odabir je pitanje osobnog stila i ukusa. Ako slijedimo trendove, možda najpopularnije varijante trenutno su niska zaglađena punđa s razdjeljkom na sredini i ponovno trendi space buns koje podsjećaju na devedesete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Cara Delevigne

Pletenica

Još jedan klasik koji smo nakratko zapostavili. Iako se trenutno možda najviše nosi jedna opuštena pletenica (a zapravo ju je i najlakše za postići), uvijek postoji opcija čvrsto zavezane, visoke verzije koja ostavlja dojam pomalo sportskog looka.  Pletenice se mogu namotati i u punđice, a kroz njih se mogu uplesti i dodaci poput marame. Mogućnosti su brojne, poigrajte se!

Hailey Bieber

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lustrelux (@katy)

Polupodignuta kosa

Kada ne želimo u potpunosti podići kosu, a istovremeno maknuti pramenove s lica, okrećemo se ovoj super opciji. Dio kose vežemo u rep, pletenicu ili kečke, a u tome nam pomažu gumice, špangice i kopče. Lijepo, praktično i mladenački!

Kopča

Velika kopča za kosu neko je vrijeme bila zaboravljena, a sada ju ponovno obožavaju sve trendseterice poput Belle Hadid, Kendall Jenner i Rosie Huntington-Whiteley. Idealna za stvaranje ležerne frizure, kopča će pomoći na brz i jednostavan način podići kosu i osigurati chic izgled bez previše truda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

 

Foto: Brendon Thorne/ Vittorio Zunino Celotto/ David Dee Delgado/ Frazer Harrison/ Getty Images / Instagram