Za sve vas i nas koji smo u kontinuiranoj utrci s vremenom, ali i dalje želimo izgledati chic i stylish, ovaj popularni stil punđe odličan je izbor

Znamo sve. Svako jutro, među milijun obaveza, teško je prioretizirati izradu frizure pa se uvijek vratite dobrom starom, konjskom repu, ili pletenici. No imamo ideju – što mislite o elegantnoj francuskoj punđi? Kad usavršite ovaj tutorial, trebat će vam za to manje od 2 minute.

Zvana i chignon punđa, ova punđa nosi se s razlogom već stoljećima. Od stare Grčke, viktorijanskog razdoblja pa sve do danas. Iako konutinuirano dobivamo nove verzije, jasno je već duže vrijeme, da ova klasična frizura, nikako nije rezervirana samo za glamurozna događanja. Dapače, odlična će biti i za svaki dan, ali ako je želite upgradeati, uvijek možete dodati kakav accessories za kosu. 

Savršena francuska punđa

Naziv punđe, chignon, potječe od francuskog izraza chignon de cou, što u prijevodu znači – potiljak. Naziv je doslovan, jer bi se tu zapravo trebala i nalaziti punđa – niska i postavljena na potiljku. A ako mislite da vam je za ovakvu punđu potrebno milijun ukosnica, varate se. Dovoljna je samo jedna i ona se zove, a kako drugačije – francuska ukosnica za kosu.  Bilo da imate neukrotivu kraću kosu ili duge lepršave lokne, francuska ukosnica (najednostavnija, u obliku slova U) je jedini dodatak za kosu koji vam je ikada potreban. 

No dok je nemate, super će vam poslužiti i ovaj tutorial koji koristi klasične ukosnice. Vrijeme je za beauty školicu!

 

Naslovna fotografija: Thinkstock