Trebamo li posebno predstavljati Bill Gatesa? Vjerujemo da ne. Sve znamo. Neki ga vole, neki ga mrze. Neki se dive njegovim naporima i bavljenju humanitarnim radom, dok drugi u tome vide skrivene namjere. Dok su jedni bili frapirani količinom novca koji je donirao kako bi i najnerazvijenim državama bilo dostupno cjepivo, drugi su u tome vidjeli dokaz da želi čipirati čovječanstvo. Ukratko, kontroverzan genijalac 21. stoljeća

Ne brinite, nećemo se baviti s time tko je Bill Gates i koje su njegove namjere, no ono što nitko ne može osporiti jest da se radi o jednom od najvećih umova 21. stoljeća i revolucionara koji je promijenio svijet i svakodnevicu kakvu poznajemo. Definitivno je čovjek kojem je dostupno apsolutno sve na ovom svijetu, s obzirom na to da je njegovo bogatstvo veće od budžeta većine država.

 

Zato nas se posebno dojmio  podcast: Bill Gates and Rashida Jones ask Big Questions. Tematika razgovora je ono što mu i naslov govori: Bill Gates i Rashida Jones u svakoj epizodi uzmu jedno krucijalno pitanje na razini svijeta, sadašnjice i budućnosti, te Bill na temelju svojih saznanja odgovara na uistinu goruća pitanja: od toga možemo li spriječiti klimatske promjene, kako će izgledati svijet nakon završetka pandemije, je li nejednakost neizbježna i slično.  Zanimljivo i pitko. Preporučamo krenuti s podcastom u nastavku.