Odlazak na more i duge ljetne šetnje vjerojatno su najljepši dio ljetnih dana. No, još nas jedna stvar jako veseli ljeti – kina na otvorenom.

Iako su planovi o boravku na otvorenome u društvu još uvijek neizvjesni, kino program je lagano krenuo. Naravno govorimo o kinima pod zvijezdama, a ovo su kina diljem Hrvatske koja za sada imaju u planu projekcije.

Ljetna pozornica Tuškanac, Zagreb

Najljepša “kino dvorana” u Zagrebu, ona koja se ljeti događa na otvorenoj pozornici Tuškanac započela je s projekcijama. S različitim programom, koji će nuditi kombinaciju filmskog i glazbenog sadržaja, novih programskih linija i gostujućih manifestacija, Ljetna pozornica Tuškanac tijekom tri ljetna mjeseca bit će središnje mjesto ljubitelja filma i kultre. Ovdje vas čeka presjek zagrebačke festivalske scene, a zaključit će ga „Film u šumi“, kombinacija popularnih, umjetničkih i kinotečnih naslova tijekom koje će svi ljubitelji filma pronaći nešto za sebe. Više o programu pratite ovdje.

Dokumentarci ponedjeljkom u Art parku na Ribnjaku, Zagreb

Od ovog ponedjeljka, 6. srpnja, započinje sada već tradicionalni ciklus dobrih dokumentaraca u Art parku na Ribnjaku koji se gledaju na dekicama pod zvjezdanim nebom. Program započinje nagrađenim dokumentarnim filmom Tine Šimurine, “Putnici”, nastavlja se hrvatskim skate filmom “Tabula Rasa”, a što vas sve čeka po pitanju dokumentaraca iz svjetske produkcije saznajte ovdje.

Ljetno kino Bačvice, Split

Ljetno kino Bačvice otvoreno je 1956. godine i jedno je od najposebnijih kina na Jadranu. Miris borova, šum mora, zvijezde, mjesec i brodovi koji prolaze morem u pozadini dodatni su bonus svim posjetiteljima kina i ljubiteljima kvalitetnog filmskog prorgama. Za projekcije se često traži ulaznica više, pa se nitko ne buni sjediti na zidiću ili gledati film s ručnika za plažu. Upravo ta ležernost daje kinu autentično mediteransko ozračje. Upravo je u tijeku 13. Festival mediteranskog filma Split, a više o programu potražite ovdje.

Kino Mediteran Hvar, Imotski, Podgora

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina godinama bila zatvorena. Najavili su otvaranje kino dvorana, za početak u Imotskom, Podgori, Ljetnim kinom Bačvice u Splitu te Venerandom u Hvaru od 22. svibnja 2020. Kao i uvijek do sada, na programu će biti najbolji dostupni filmovi, koji će biti kombinacija američkih naslova, nezavisnih filmova te naslova za djecu.