Ove zime jedno pletivo nije dovoljno, a udoban i topao sezonski trend nalaže da kombiniramo pletiva u više slojeva.

Temperature su počele padati, što je siguran znak da je vrijeme da posegnete za svojim omiljenim puloverima. Ali ako su modne piste ikakav pokazatelj mode, onda ove sezone jedan džemper jednostavno nije dovoljan. Da, da, ako želite stvarno izgledati kao fashionistica, onda morate nositi dva ili čak tri džempera u isto vrijeme. Možda vam zvuči glomazno i ​​pretoplo, ali nemojte donositi zaključke. Dupli džemper vrlo je ugodan i praktičan zimski trend.

Kako su dupli džemperi postali trend?

Trend slojevitih džempera započeo je s Miu Miu, koji je u jesen 2022. prvo pokazao slojeve košulja s košuljama. Priči o slojevitosti tu nije kraj – Pradina linija nastavila je eksperimentirati prošle zime poigravajući se slojevitim puloverima. Pradini stilisti uskladili su lagana, uska pletiva kako bi stvorili kreativne i jednostavne kombinacije koje su izgledale prilično moćno. A kada Prada nešto pokrene, onda očekujte da će to u trenu postati viralni trend. Sandi Liang također je zauzeo kreativan pristup odijevanju džempera, poslavši modele niz pistu u džemperima dok su im kardigani bili vezani oko ramena. Upravo se takav način nošenja vrlo brzo proširio ulicom i postao jedna od omiljenih street style kombinacija.

Zara

Kako nositi trend slojevitog pletiva?

S trendom slojevitosti džempera najlakše ćete eksperimentirati s klasičnim twinsetom – dolčevitom i kardiganom. Ovo je odlična ulazna točka za sve kojima dva džempera ne zvuče kao posebno privlačna kombinacija. Druga opcija je da ispod klasičnog voluminoznog vunenog komada odjenete duži skinny džemper – a rukavi i ovratnik neka strše. To je način da uparite dupli džemper bez puno razmišljanja. Idealna kombinacija je džemper preko pletene haljine. Jednostavno, toplo i efektno.

Zara

Kako da kreirate kombinacije za višeslojno nošenje pletiva?

Kada želite nositi višeslojnu pleteninu, odaberite lagano tkanje kako biste izbjegli glomaznost. Merino vuna, mješavine pamučne ili svilene vune, tanki kašmir ili moher izvrsni su za kombiniranje. Eksperimentirajte s različitim stilovima džempera, kao što je okrugli ovratnik ili V-izrez preko dolčevite, okrugli ovratnik ispod kardigana… Za elegantan štih, nosite džemper vezan oko ramena i preko džempera, naravno. Još jedan zabavni trend slojevitosti u kojem uživamo već nekoliko godina je nošenje jednog džempera i omotavanje jednog u istoj boji oko vrata i ramena poput prevelikog debelog šala.

Mango

Foto: Profimedia, Mango, Zara