Plavo sjenilo je posvuda – od Instagrama do crvenih tepiha. Iako bi se moglo pomisliti da je riječ o decentnim make-up lookovima, istina je potpuno suprotna – nosi se plavi smokey eye

Previše je vremena prošlo od popularnog crtanog filma Frozen da bismo mogli objasniti ovu opsjednutost plavom bojom na očima fashionistica. Ali, istina je ta da sve više vidimo hrabrije makeup odabire, a ovaj je jedan koji smo poželjeli rekreirati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Phillips (@maryphillips)

Osim nježnih paleta, u posljednje vrijeme sve više vidimo sjajne plave smokey eye make-up lookove koji će nesumnjivo biti hit sezone.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kasia Sujka 📲 508858389 (@kasiasujka_makeup)

Ako radite smokey eye, jednostavno krenete sa sivim ili čak crnim “krilom” (ovisi koliko želite da bude suptilan, naravno) koji radite eyelinerom preko kapaka, da biste sve između ispunili željenom plavom nijansom, a po sredini stavili svjetlucavo sjenilo u srebrnoj nijansi.

Kad ste za malo efektniji vamp izgled, sjenilo povučete i lagano ispod kapka, a svjetlucavo sjenilo možete dodati i u unutarnji kut očiju kako biste otvorili oči, začiniti maskarom ili umjetnim trepavicama i – to je to! Imate it makeup look.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tannia_t_mua (@tannia_t_mua)

Generalno, savjetuje se da na oči stavljate zagasitije nijanse tijekom večeri, a za dnevni, hrabriji izgled koristite one koje idu prema svijetloj, skoro sivoj. Najvažnije je da ovaj, kao i svaki drugi trend, prilagodite sebi i svom karakteru i da se ugodno osjećate! 

Mi smo popisali proizvode koji su vam potrebni kako biste postigli ovaj hit sezone, pa ako nešto nemate u svojoj kozmetičkoj torbici, znate što vam još treba od sastojaka za potreban recept.

 

Foto: Frazer Harrison/Getty Images