(Otok Vrångö, Švedska)
Tek ste se vratili sa skijanja, a vi već razmišljate gdje dalje al nemate ideju gdje? Možda bi ovoga puta trebali razmisliti o drugačijoj opciji, i neku popularnu lokaciju zamijeniti nešto zabačenijom opcijom u kojoj možda neće biti ludih partija, ali ćete opustiti dušu i tijelo.

Posjetite daleke i zabačene otoke
Prošlo ljeto su mladi okupirali Mykonos, koji je super popularna lokaciju na kojoj partijaju i Gigi Hadid te Emily Ratajkowski, ali po Pinterestu u 2019. će doći do velikih promjena jer se pretraga za manje poznatim otocima povećala za čak 179%. Pinterest predlaže da ove godine umjesto Mykonosa posjetite švedski otok Vrångö.

View this post on Instagram

The Swedish west coast. 🗺⛵️ 📍#vrångö

A post shared by J O H A N C. (@iamjohanc) on

Posjetite prirodne geysire
Bilo da se odlučite za slavnu islandsku Plavu Lagunu gdje se možete okupati u prirodnim geysirima ili u fancy termalnim toplicama ‘Széchenyi’ u Budimpešti, sigurno nećete požaliti. Dobro ćete se odmoriti a i imat ćete genijalnu fotografiju za Instagram.

View this post on Instagram

#SundayVibes @johannaeolsson #love

A post shared by WOMANSLOOK (@womanslook) on

Biciklistički turizam
Više nije in cijeli dan se izležavati na plaži s knjigom u ruci. Novi trend koji se brzinom munje širi među jet-seterima je avanturistički turizam. Prema Pinterestu potraga za biciklističkim turizmom je porasla čak 64%, tako da ovog ljeta uz badiće spakirajte i tenisice.

Istražite pitoreskna sela i gradove
Zašto ovog ljeta ne bi neku popularnu morsku destinaciju zamijenili nešto mirnijim selom? Izgleda da je došlo do masovnog zasićenja popularnim i napučenim mjestima jer se za 276% povećalo pretraživanje smještaja u manjim i pitoresknim gradovima i selima.

Vratite se u prošlost
Kako se povećao trend u pretraživanju pitoresknih mjesta, automatski je porasla potražnja za starim i povijesnim znamenitostima poput starih dvoraca. Također su sve popularnije i Instagram fotografije na kojima se u pozadini vidi neki dvorac. Jedan od najposjećenijih destinacija je već godinama i dvorac na Bledu u Sloveniji, dok kojeg vam treba samo par sati vožnje. S obzirom na to da je pretraga dvoraca prema Pinterestu porasla za 142%, isplati vam se posjetiti predivni Bled pa i zbog par fotografija.