Na pilinge lica ili tijela već smo navikli, no jedan segment uvijek je iznova zanemaren. Naime, radi se o pilingu vlasišta, koji je ključan dio rutine njege kose koji može značajno poboljšati njezino zdravlje i izgled.

Redovito korištenje proizvoda za kosu kao što su šamponi, regeneratori, sprejevi ili gelovi dovodi do nakupljanja ostataka na vlasištu. Ovi ostaci na prvi pogled nisu vidljivi, ali mogu začepiti pore i smetati normalnom rastu kose. U tom slučaju, piling vlasišta pomaže u uklanjanu ostataka proizvoda, čime se omogućava vlasištu disati te se potiče cirkulacija krvi do folikula – što je ključno za rast kose.

Isto tako, perut je čest problem s kojim se velika većina barem jednom u životu susrela, a može biti rezultat suhog vlasišta ili prekomjerne produkcije sebuma, što dovodi do nakupljanja odumrlih stanica kože. Redoviti piling pomaže ukloniti odumrle stanice kože i regulirati produkciju sebuma, poboljšati teksturu i sjaj vaše kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Kako pravilno napraviti piling vlasišta?

Piling vlasišta možete raditi koristeći posebno formulirane proizvode za piling ili domaće smjese na bazi prirodnih sastojaka kao što su šećer, sol ili soda bikarbona pomiješani s uljem za hidraciju. Nanesite piling na vlažno vlasište i nježno masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom. Piling se preporučuje raditi jednom do dva puta tjedno, ovisno o tipu vlasišta i kose.

Primjerice, Kérastase Fusio Scrub Énergisant namijenjen je masnom i perutavom vlasištu, a sadrži morsku sol koja temeljito čisti kosu od nečistoća te ujedno detoksicira vlasište. Rezultat je jača, zdravija i ljepša kosa. Istaknut ćemo i Natura SibericaMint, Bereza & Retinol pjenasti piling za vlasište također formuliran za njegu masne kose. Ovaj piling za vlasište duboko čisti i pomaže u održavanju ravnoteže vlasi, uklanja perut i smiruje iritaciju kože zahvaljujući organskom hidratu sibirske metvice, arktičke breze i retinola.

U nastavku potražite još neke odlične pilinge za vlasište!

Kérastase Fusio Scrub Énergisant
Natura Siberica Mint, Bereza & Retinol
Beauty Jar Mintallica
Hairburst Exfoliating Scalp Scrub
Vitalcare Professional Sebo Balance

Foto: Instagram / @katesytsevich