Nakita domaćeg brenda NaOtoku predstavlja unikatne elegantne komade za svaku priliku.

Nakon diplome na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Petra Markusović odlučila se posvetiti dizajniranju nakita. Svi ljubitelji decentnih i vrlo unikatnih komada, zaljubit će se u njezin brend NaOtoku na prvu.

Glavnu inspiraciju Petra zahvaljuje svom rodnom Braču. Iako ga je zamijenila Zagrebom kada je upisala fakultet, kaže kako je taj otok uvijek u njezinom srcu.

Izrađujem nakit kako bih izrazila svoje misli i osjećaje, istraživala ili samo stvarala. Većina mojih radova pod utjecajem je ljepote mog rodnog zavičaja, mog otoka. NaOtoku znači na otoku, što za mene predstavlja mjesto mira, opuštanja i nepresušne inspiracije. Inspiracije je svugdje, priroda, forma, pokret, dodir…


Materijali kojima se koristi su mesing, bakar, srebro, reciklirana plastika, različite vrste kamenja, a unikatni komadi uključuju naušnice, narukvice, ogrlice, prstenje…Također, njezin se nakit često miješa s malim perlicama prikačenima najlonskom niti, a svaki komad nakita je unikatan ili napravljen u malim serijama.