“Ona Mraz” nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, i svima onima “između” koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

Ona Mraz

Naslovnu ulogu tumači Petra Dugandžić, tekst potpisuje Beatrica Kurbel, a režiju Paola Slavica. U ovoj jednosatnoj monodrami publika upoznaje Auroru Božić, suprugu najpoznatijeg djeda na svijetu – Djeda Božićnjaka (ili Djeda Mraza, kako vam je draže). Ona se priprema za svoj prvi javni nastup nakon dužeg vremena. Aurorina trema jača je od besprijekorne šminke, od činjenice da se njezin famozni muž uporno ne pojavljuje, i njezine se pripreme vrlo brzo pretvaraju u retrospektivu vlastitog života; braka i života u sjeni božićne legende s kojom dijeli svoj život. “Ona Mraz” uz poznate božićne motive i prepoznatljivo kapitalističko lice i naličje Božića, Aurora će za ovog, njoj prijelomnog, blagdana shvatiti kako se našla ovdje gdje je, usprkos svim svojim zaslugama za njegov uspješan biznis. Iskrena i (auto)ironična u kaosu kojeg je godinama potiskivala Aurora Božić otkriva smisao Božića, posebno sada – kada se čini da se cijeli svijet raspada!

Premijera predstave Ona Mraz bit će u subotu, 26.11. 2022. u 21 sat u Uraniji – prostoru kreacije, a sljedeća izvedba je dan kasnije, u nedjelju 27.11. u 21 sat. Predstava “Ona Mraz” će igrati tijekom prosinca, a raspored izvedbi bit će dostupan na linku.

Fotografije: Domagoj Kunić