Od komedije, preispitivanja odnosa, do političkih pitanja i edukacije – pronašli smo podcaste koje vode i uređuju poznate osobe te imaju našu preporuku

Anna Faris Is Unqualified

Anna, koju možda najviše znamo po “Mrak filmu”, svakog tjedna istražuje živote i karijere glumaca, autora, dizajnera, umjetnika, glazbenika, kuhara, sportaša i prijatelja kroz pitanja, zabavne igre i kavicu. Anna i određena slavna osoba (poput Rachel Bilson, Katherine Heigl, Gwyneth Paltrow…) ili stručni gost zatim razgovaraju s njezinim slušateljima i nude svoj uvid u navigaciju u vezama i druge zbunjujuće teme. Ako volite sociološke teme bez tračanja, već uz iskrena mišljenja koja nas tjeraju na razmišljanje, dajte priliku!

I Weigh With Jameela Jamil

Sve je započelo kao objava na društvenim mrežama u kojima je ova poznata Tahani iz “The Good Placea” naglasila važnost mentalnog zdravlja i nužnost da poznate osobe o tome više progovaraju, a sada je postalo pokret za mentalno zdravlje, i zanimljiv podcast. Na podcastu I Weigh, Jameela Jamil izaziva društvene norme kroz razgovore s raznim poznatim osobama, aktivistima, influencerima i prijateljima o vlastitim iskustvima i pričama sa svojim mentalnim zdravljem. Urnebesnim i ranjivim razgovorima, podcast pojačava i osnažuje različite glasove na pristupačan način i proslavi napredak, a ne savršenstvo. Usput, ovdje nećete dobiti tipičan odnos voditeljice i sugovornika, riječ je o zanimljivom dijeljenju iskustava o raznim temama. Ono, znate, kao da ste na pivu.

Under The Skin With Russell Brand

U podcastu ovaj poznati glumac i komičar intervjuira razne goste iz “akademskog svijeta, popularne kulture i umjetnosti.” Razgovara se s raznim javnim osobama, poput kanadske autorice, aktivistkinje i redateljice Naomi Klein te Ala Gorea i fizičara Briana Coxa. Ukratko, želi “zagrebati ispod površine” i vidjeti koje su to ideje koje definiraju naše vrijeme, koliko smo naučili iz povijesti i slične, duboke teme.

Armchair Expert with Dax Shepard

Zabavan i dirljiv podcast koji, kako to objašnjava glumac kojeg najviše poznajemo (i obožavamo!) po ulozi u komediji “My Name Is Earl” i “Idiocracy”, u kojem možemo više čuti o svim zavrzlamama koje nas čine čovjekom. Tako je princ Harry upravo gostujući kod njega (nakon Oprah, doduše) otkrio da se osjećao kao da je u Truman Showu kad je bio u Velikoj Britaniji, a Jessica Biel je otkrila sve začkoljice na koje je naišla kao trudnica u vrijeme pandemije. Uz ovaj ćete se podcast opustiti, nasmijati i naučiti da niste sami u ovom izazovnom svijetu.

Learning Lots With Brie Larson & Jessie Ennis

Kapetanica Marvel i njezina dugogodišnja prijateljica spojile su vrlo srdačne i pronicljive razgovore koje potiču na introspekciju. Riječ je o novijem podcastu koji želi potaknuti poticajne rasprave o trendovima, pop kulturi, kao i najvažnijim životnim pitanjima. Iako su tek krenule, podcast je vrlo, vrlo hvaljen i ima našu toplu preporuku.

 

Foto: Learning Lots Podcast