Ovo nisu noviteti, ali svakako su po mnogima smješteni na popis filmova kojima trebate dati priliku. Iako drukčiji žanrom, imaju zajedničko to da će nam približiti morske valove i još ćemo više čekati to pravo, toplo ljeto

Forgetting Sarah Marshall

Ako ste mislili da “summer vibe” može proći bez Havaja… Riječ je o strašno zabavnom filmu iz 2008. godine u kojem glazbenik Peter Bretter (Jason Segel), poznatiji javnosti kao dečko TV zvijezde Sarah Marshall (Kristen Bell), odlazi na ovo “mjesto iz raja” sa željom da se prestane osjećati potpuno izgbuljeno. Međutim, ona i njezin novi dečko (Russell Brand) su ni manje ni više nego u istom hotelu.

Blue Crush

Između Anne Marie (Kate Bosworth) i njezine daske nema mjesta za nikoga. Živi u kolibi na plaži s tri cimera, uključujući njezinu buntovnu mlađu sestru, svako jutro je spremna za osvajanje valova i brojanje dana do Rip Masters natjecanja. Anne Marie pronalazi sve što joj treba u tom adrenalinu, sve dok se ne pojavi Matt Tollman (Matthew Davis). Osim Kate, glume Michelle Rodriguez i Sànoe Lake (koja je surferica i u stvarnom životu).

The Talented Mr. Ripley

Ako tražite malo više intrige za ubaciti u ljetni mood, Talentirani Gospodin Ripley iz 1999. godine utažit će vašu filmsku žeđ nevjerojatnim talijanskim vizurama, krasnim glumcima (Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow) i majstorskom glumom. Ako volite 1950-e, ne gledajte večeras ništa drugo!

The Baby-Sitters Club

Ako ste posljednjih dana malo nostalgični za beskonačnim druženjima po kvartu sa susjedima (gumi-gumi, školica, graničar i nesnosna vrućina), pogledajte ovaj coming-of-age film iz 1995. koji će vas vrlo brzo vratiti u naizgled beskrajne ljetne dane vaše mladosti dok gledate pustolovine Kristy, Mary Anne, Claudie, Dawn, Mallory, Jessi i Stacey. Nakon što ga pogledate, na sekundu će vas preplaviti panika jer još niste kupili bilježnice za novu školsku godinu, pripremite se.

Wine Country

Najrecentniji uradak na popisu odvest će vas u dolinu Napa na vikend ispijanja vina i smijeha s Amy Poehler, Mayom Rudolph i Rachel Dratch. “Wine Country” iz 2019. godine prati grupu prijateljica koje putuju do prekrasne kalifornijske destinacije na bijeg od 50. rođendana. Vrlo, vrlo zabavno!

 

Foto: IMDB