Nakon što je nominirana za Oscara za najbolju glumicu, za “Madres Paralelas” Pedra Almodovara, Penelope Cruz čeka novi izazov

Španjolska glumica treba oživjeti Lauru Ferrari, suprugu vozača trkaćih automobila Enza Ferrarija, s kojim je osnovala istoimenu tvrtku za luksuzne sportske modele. A u ulozi karizmatičnog i posebnog tajkuna bit će zaštitno lice brenda “Burberry”, dvostruki kandidat za Oscara, Adam Driver. Režiju filma potpisuje Michael Mann, koji je napisao i scenarij prema knjizi Brocka Yatesa “Enzo Ferrari: The Man and The Machine”, a napisao ga je u suradnji s Troyem Kennedyjem Martinom, autorom “The Italian Job”. 

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 12: Adam Driver attends the European Premiere of Star Wars: The Last Jedi at the Royal Albert Hall on December 12, 2017 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Disney)

Visokobudžetni biografski film “Ferrari” smješten je u ljeto 1957. godine, kada je par bio u turbulentnom razdoblju. Njihov brak bio je u krizi zbog smrti sina jedinca Deana koji se od malih nogu spremao biti Enzov nasljednik, a dodatne turbulencije izazvao je i potencijalni bankrot njihovog desetogodišnjeg carstva. Te godine Enzo i njegov tim vozača odlučuju nadoknaditi financijske gubitke sudjelovanjem u povijesnoj utrci Mille Miglia, koja će ih odvesti na putovanje od 1000 milja po Italiji. 

Fotografije: Gareth Cattermole, C. Wilson/Getty Images,