Najavljeni film “House of Gucci” trenutačno se snima u Italiji, a film u režiji Ridleyja Scotta podijelit će mišljenje o ovoj talijanskoj obitelji. Patrizia Gucci već je u ime obitelji izjavila da “ne odobravaju film”

Nakon što su Adam Driver i Lady Gaga objavili zajedničku fotografiju uz #HouseofGucci, malo tko nije imao reakciju. Ubrzo se saznalo da Lady Gaga utjelovljuje Reggiani, dok je Driver na sebe preuzeo ulogu Maurizija Guccija u filmu koji se fokusira na ubojstvo Maurizija 1995. godine te na suđenje i osudu njegove bivše supruge (Regianni) koja je provela 16 godina u zatvoru zbog ugovaranja zločina. Film o članici visokog društva Patriziji Reggiani, koja je optužena za planiranje i naručivanje ubojstva svog bivšeg supruga Maurizija Guccija, unuka utemeljitelja Guccia Guccija, izazvao je velike reakcije kako kod nas običnih smrtnika, tako i u pravoj “Kući Gucci”. U srijedu je jedna od Maurizijevih rođakinja, Patrizia Gucci, razgovarala o filmu s Associated Pressom, otkrivajući kako obitelj Gucci ne odobrava film, i smatra ga, po ovome što je dosad vidjela, poprilično nakaradnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House Of Gucci (@theguccimovie)

“Doista smo razočarani. Govorim u ime obitelji”, izjavila je Patrizia. “Oni kradu identitet obitelji kako bi zaradili, povećali prihode holivudskog sustava… Naša obitelj ima identitet, svoju privatnost. Možemo razgovarati o svemu. Ali postoji granica koju se ne može prijeći. ”

Patrizia je objasnila da je kontaktirala Scottovu suprugu Gianninu Facio radi pojašnjenja o opsegu filma, ali nije dobila nikakav odgovor. Početkom 2000-ih Facio se sastala s članovima obitelji Gucci kako bi razgovarala o još jednom projektu koji bi se usredotočio na širenje brenda, a Patrizia je objasnila da nedostatak ikakvih poziva ili e-mailova od strane redatelja i glumaca samo pojačava zabrinutost obitelji.

Nije se suzdržavala komentirati niti to da joj ne odgovara odabir uloga, posebno s ulogom vrhunskih glumaca koji će glumiti članove obitelji čije priče nemaju puno veze s Maurizijevim ubojstvom. Najviše je komentirala Al Pacina, koji glumi Alda Guccija, i Jareda Letoa u ulozi Paola Guccija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Fotografije Letoa prikazale su ga s neurednom kosom u odijelu boje jorgovana, što je Patrizia ocijenila užasnim, uz komentar da se još uvijek “osjećam uvrijeđeno.” Uz to, kaže: “Moj djed bio je vrlo lijep čovjek, poput svih Guccija, i vrlo visok, plavih očiju i vrlo elegantan”, rekla je Patrizia. “Glumi ga Al Pacino, koji već nije vrlo visok, a ova fotografija prikazuje ga kao debelog, niskog, sa zaliscima, neuglednog.”

Film se temelji na knjizi Sare Gay Forden “Kuća Gucci: Senzacionalna priča o ubojstvu, ludilu, glamuru i pohlepi”, a Patrizia je rekla da cijela obitelj smatra kako knjiga sadrži netočnosti. Iako je htjela obraniti boje svoje obitelji, čini se da je samo još više promovirala film i učinila ga još zamamnijim. No, do lansiranja ima još podosta – u kina stiže tek u studenome, a dotad ćemo se morati zadovoljiti još pokojom fotografijom ili trailerom.

Foto: Wikimedia Commons