Iako iza sebe ima dva desetljeća glumačkog staža i pregršt sjajnih uloga, kao što je ona Oberyna Martella u četvrtoj sezoni “Igre prijestolja” te Javiera Peñe u “Narcosu”, čileanskog glumca Pedra Pascala u zvijezde je vinula tek njegova posljednja uloga – ona Joela Millera u HBO seriji “The Last of Us”.

Punim imenom José Pedro Balmaceda Pascal, glumac je 1975. godine rođen u glavnom gradu Čilea, Santiagu. U djetinjstvu se natjecateljski bavio plivanjem sve dok mu pažnju s plivanja nije odvukla gluma. Pridružio se dramskoj grupi, a ljubav prema glumi odvela ga je na studij na Orange County School of the Arts u Kaliforniji nakon čega je preselio u New York gdje je diplomirao na Tisch School of the Arts. Nakon što mu je otac optužen za malverzacije u klinici za oplodnju koju je vodio, Pedrova obitelj se vratila u Čile, a nekoliko godina kasnije njegova majka počinila je samoubojstvo. Njoj u čast, Pedro je počeo koristiti samo njezino prezime Pascal, nižući manje uloge u serijama kao što su “Buffy the Vampire Slayer”, “The Good Wife”, “Homeland”, “The Mentalist” i “Graceland”. Zapaženije uloge u filmovima i serijama ostvario je tek nedavno, u svojim četrdesetima, a mi smo izdvojili one na koje svakako trebate obratiti pažnju.

Joel Miller (The Last of Us)

U hit seriji “The Last of Us”, adaptaciji popularne video igre, Pedro Pascal utjelovljuje link Joela Millera koji, nakon što je globalna pandemija uništila civilizaciju, kreće u misiju spašavanja svijeta te preuzima ulogu zaštitnika 14-godišnje djevojčice koja bi mogla biti posljednja šansa za spas čovječanstva.

Oberyn Martell (Game of Thrones)

 

U četvrtoj sezoni “Game of Thrones”, Pedro igra ulogu Oberyna Martella, vještog i poprilično ubojitog ratnika, ali i temperamentnog i promiskuitetnog princa nadimka the Red Viper. I sam Pascal priznao je da je bio u ekstazi kada je, kao veliki obožavatelj kultne serije, u njoj dobio ulogu.

Glavni lik (The Mandalorian)

 

Pedro utjelovljuje glavnog lika u Star Wars serijalu “The Mandalorian”. No, iako igra jednog od najvažnijih likova, rijetko je tko u ovoj seriji zapazio Pedra zbog kostimografije koja mu sakriva lice.

Javier Peña (Narcos)

 

U Netflixovoj hit seriji “Narcos” Pedro utjelovljuje lik Javiera Peñe, američkog DEA agenta u misiji da stane na kraj zloglasnom kolumbijskom narkobosu Escobaru i njegovom mafijaškom kartelu Medellín.

Maxwell Lord (Wonder Woman 1984)

 

 

U filmu “Wonder Woman 1984”, s Gal Gadot u glavnoj ulozi, Pascal igra rolu nemilosrdnog zlikovca Maxwella Lorda. Sam glumac rekao je kako njegov lik sjajno utjelovljuje pohlepu 80-ih godina.

Javi Gutierrez (Nepodnošljiva težina ogromnog talenta)

U suprotnosti s njegovim proteklim filmovima i serijama koje su ga proslavile, u ovoj akcijskoj krimi komediji Pedro u duetu s Nicholasom Cageom pokazuje svu raskoš svog glumačkog talenta. Preporuka!

Whiskey (Kingsman 2)

Iako je imao malu ulogu, fanovi kažu da je svojom ulogom negativca Whiskeya “ukrao show!” Mi se apsolutno slažemo.