‘Patchwork skin’ je hit tehnika šminkanja koja je prilagođena vašem tipu kože, a sve je više preporučuju visažisti. Otkrili smo o čemu je riječ

Patchwork skin tehnika je pristup nanošenju šminke prema tipu kože! Riječ je o jednom od najučinkovitijih načina za formiranje glatke podloge koja će odgovarati cijelome vašem licu. Umjesto standardnog pokrivanja, lice je “iscrtano” prema svojim različitim potrebama i na njega su naneseni proizvodi po narudžbi koji se lijepo uklapaju s vašim individualnim tipom kože. I ono najbolje, dobiva se prirodan izgled. Zvuči malo komplicirano, zar ne?

Zamislite da su vam obrazi ili dio kod obrva više suhi od ostatka lica ili da vam se na bradi uvijek sjaji puder, a korektor lijepo matira. Odgovaranjem na posebne potrebe vašeg lica je upravo ono što se danas popularno naziva – patchwork skin.

Inspiracija za ovu hit tehniku šminkanja dolazi od patchwork popluna jer nazubljeni rubovi svakog komada tkanine koji su zaglađeni tako da pristaju zajedno sa sljedećim kvadratom dosta ilustriraju tehniku koja se koristi.

Osnova za patchwork skin tehniku je ista: strateški nanesite različitu njegu kože i bazu – serum, hidratantnu kremu, puder, korektor – na lice, a zatim uklonite sve vidljive razlike i međusobno ih povezali kako biste bili sigurni da se međusobno spajaju. “Patchwork skin prepoznatljiv je trik nanošenja koji sam koristila tijekom svoje karijere”, kaže vizažistica Lisa Eldridge. “To je intuitivan način nanošenja raznih proizvoda i tekstura na odabrana područja lica, a zatim ih neprimjetno spojite.”

U praktičnom smislu, patchwork skin tehnika je ista bez obzira imate li pretežito suhu ili masnu kožu. Radi se zapravo samo o odabiru pravih formula i završnih slojeva za vaš tip kože, s tim da bi osobe s posebno suhom kožom trebali prihvatiti formule koje su bogate glicerinom i ceramidima kako bi stvorile meku, hidratiziranu bazu za ostatak svoje šminke.

Za masniju kožu ili dijelove kože, odaberite matirajuću hidratantnu kremu ili primer koji stavite na bočne strane nosa, čelo i bradu, a ako imate crvenilo ili rosaceu, samo ondje stavite, primjerice, BB kremu u svjetlijoj nijansi.

Ova tehnika šminkanja omogućava vam i prirodan izgled, ne opterećuje se trendovima i smanjuje pojavu aknica i alergijskih reakcija. Ničija koža, bez obzira na to imate li suhu, kombiniranu ili masnu, nije ista, pa vam otkrivanje koji patchwork vama odgovara zapravo zaista pametna i individualizirana metoda.

 

Foto: Mireya Acierto/Getty Images