2020. godina donosi i neke nove trendove kada se radi o wellnessu – evo o kojima se radi.

Veganstvo

U skladu s klimatskim promjenama u ovoj godini spominje se i veganska vrsta prehrane, prehrana bazirana na namirnicama koje nisu životinjskog porijekla. Pretpostavlja se da će do 2040. godine meso konzumirati 40 posto ljudi, a ako niste spremni na promjenu tog tipa u svojoj prehrani svakako je u trendu, i u interesu svih, jesti barem što manje mesa.

Vježbe za lice

Na svjetskoj beauty sceni pojavljuje se sve više salona u kojima se mogu raditi vježbe za lice. I licu, kao i tijelu, potrebno je pokretanje mišića kako bi ostalo mladoliko i zdravo. Ako ne možete pronaći ovakav salom u svom gradu, vježbama lica možete se naučiti i sami.

Zdravlje očiju

U ovo moderno doba vrijeme koje provodimo za ekranima i na mobitelima prelazi sve norme. Nije ni čudo da zato oči stradaju već u ranijoj dobi. Stručnjaci upozoravaju na štetu koju prouzročava plavo svjetlo te kako je važno preventivno zaštititi oči.

Dišite polako

Meditacija, opuštanje, uzimanje vremena za sebe, uzimanje pauza u danu – ovo je jedan itekako važan trend koji se nastavlja i u 2020. Činjenica je da većina nas ni ne zna disati ispravno – zato posvetite se sebi i vašem miru.

Foto: Unsplash