“Svjetski, a naše” – tako bi se mogla opisati Juja, hrvatski brend detalja za dom koji, pogađate, posebnu pažnju posvećuje ljuljačkama.

I tako već nekoliko godina, koliko postoji Juja, mali i veliki uživaju u ovom omiljenom detalju koji se vrlo jednostavno može postaviti u domu ili u vrtu, dvorištu, parku te bilo gdje na otvorenome… Iza ovog domaćeg brenda stoji kreativna i vješta Ana Rapljenović, po struci nutricionistkinja, ali s naglašenim stavom prema “ne kupuj ono što možeš izraditi samostalno”. S izradom ljuljački je započela u trenutku kada je svojoj kćerkici poželjela za rođendan pokloniti jednu. Kao ljubitelj prirodnih materijala i kvalitetne fine izrade, nije pronalazila što je željela te se odlučila okušati u vlastitoj izvedbi.

Juja ljuljačke za bebe su ručno izrađene ljuljačke od najprirodnijih materijala. Pamuk za bebinu udobnost i drvena konstrukcija, uz dodatak drvenih kuglica za dodatnu zabavu. Bebe su spremne za Juju čim se posjednu, a mogu ih koristiti do treće ili četvrte godine života, ovisno o djetetu te odluci da poželi prijeći u “odrasliji” model.

Ukupna duljina Juje je oko 1.8 m, ali se konop može skratiti ili produžiti po želji. Juja nosi do 25 kg, a drže ju metalni prsten i karabiner velike izdržljivosti, tako da ju možete objesiti na različite načine; za kuku u plafonu, oko drvene grede, za metalnu konstrukciju na terasi, za granu drveta u dvorištu… Također, za one malo veće “bebe”, Ana je osmislila još jedan detalj za dječju sobicu – ljestvice od konopa i užeta za poticanje razvijanja koordinacije.

Nakon što je proizvela prvu ljuljačku za bebe, shvatila je da bi i odrasli mogli jednako uživati u ovom kućnom detalju te je tako nastala i ljuljačka za odrasle koja se također fino uklapa u svaki interijer i eksterijer. Radi se zapravo o ugodnoj ležaljci koja podnosi i do 140 kg.

Juja proizvodi dolaze u različitim uzorcima, napravljeni od udobnih prirodnih tkanina kao što su pamuk i lan koji Ana posebno cijeni kao materijal. On zahtjeva manje vode od uzgoja pamuka, manje pesticida, obrada lana znači i manje kemikalija, a razgradnjom se ne otpuštaju štetne tvari. I ono najvažnije za jednu lanenu juju – lan je mnogo čvršći od pamuka pa će vašoj bebi dati svu potrebnu sigurnost. Svi su ručno i lokalno proizvedeni u Hrvatskoj. Za više infomacija javite se putem službenog FB i Instagram profila i naručite svoj primjerak.

 

 

 

Foto: Juja