Clean dom dolazi u paru s clean beautyjem. U posljednje vrijeme svi postajemo sve svjesniji koliko ne samo hrana, već i proizvodi, imaju utjecaja na život.

U potrazi za proizvodima za uređenje doma nema ništa ljepše nego naići na brend koji odgovara vašem stilu života. Ako se ljubitelj mirisnih svijeća, a prestali ste ih koristiti zbog sintetičkih mirisa ili nekog drugog sastojaka, pronašli smo brend s kojim ne morate brinuto oko toga. Aubépine Blanche (bijeli glog) brend je koji čine svijeće izrađene od sojinog voska, ručno se pune i nose posve prirodne mirise eteričnih ulja. Možete birati između onih s mirisom i bez, a njihov dizajn već vidimo u onim pravim jesenskim hygge interijerima!

 

View this post on Instagram

 

Za današnji kišni dan jedna zlatno-žuta topla i ugodna atmosfera sa smiljem 🌾 Fotografija: @patriciabaradic

A post shared by Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog) on

 

View this post on Instagram

 

Jeste li znali da eterična i mirisna ulja naime nisu ista ulja. Eterična ulja dobijemo iz biljnih materijala odnosno iz različitih dijelova biljaka kao što su cvijeće, listovi, plodovi, stabljike ili korijenje u procesu destilacije u kojem se koristi vodena para (koriste se još i procesi tještenja te ekstrakcije). Mirisna ulja sastoje se od različitih spojeva između ostalog i sintetskih te nerijetko i alkohola. Takva ulja uglavnom oponašaju mirise poput naprimjer mirisa kolača, slatkiša, mirisa kiše, pokošene trave, svježe oprane posteljine… Mirisna ulja mogu se dobiti i iz biljaka, ali je sam proces i sastav takvog ulja drugačiji od eteričnog zbog svih dodatnih spojeva koji se pritom koriste, zato pak za eterična ulja često kažemo da su čista ulja. Naravno naposljetku razlika je i u samoj cijeni, eterična ulja svakako su skuplja upravo zbog te svoje čistoće, ali i velike količine bilja koja je potrebna da se dobije tek mala količina ulja. Osobno danas radim sa eteričnim uljima i nemam namjeru to mjenjati, ali to ne znači da kući nemam i da ne upalim s vremena na vrijeme svijeću koja miriše na pitu od jabuke ili na slatkiše, ali nikada takvu svijeću ne bih nazvala prirodnom. Što vi kažete? Čitate li sastav proizvoda koje kupujete? Crtica iz života: Nedavno sam naletila na haljinu na kojoj je velikim slovima pisalo HALJINA OD VISKOZE da bi u sastavu vidjela slijedeće: oko 80% poliester i 20% viskoza 😂 pardon, al za mene to nije haljina od viskoze. Zato dragi moji čitajte sastav, pitajte za sastav koliko god sitnim slovima bio naveden. Uživajte u vikendu 🧡 Fotografija: @patriciabaradic

A post shared by Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog) on