Prirodna ulja imaju i svoju lošu stranu. Osim što je važno pripaziti na alergene, većina će zatvoriti vaše pore i dovesti vas u još veće probleme s aknama.

No, postoje i ona prirodna ulja koja neće biti preteška za vašu kožu i uz koja se ne morate bojati  za novi ‘breakout’. U nastavku vam donosimo o kojim se uljima radi kako bi ih bez straha mogli nanositi za dodatnu njegu u ovim hladnim danima.

Ulje od šipka

Ulje od šipka bogato je linolnom kiselinom zbog čega je idealan lijek za akne. Ovo ulje hidratizira lice, ali lagane je teksture i ne ostavlja težinu. Samim time ne može zaštopati pore i nanijet više štete nego koristi.

Skvalan

Za skvalan ste vjerojatno već čuli i ovo je najčešće jedno od prvih ulja za kojima žene posegnu u prirodnoj njezi lica. Protuupalan je, a uz to uništava bakterije.

Ulje od konoplje

Još jedno jako trendi u ulje u svijetu biznisa je ono od konoplje, a taj trend jačat će u 2021. Konoplja je također bogata linolnom kiselinom, a možete je pronaći i u kombinaciji s drugim uljima koja će podržati utjecaj same konoplje.

Ulje od čajevca

Antibakterijsko i antiupalno ulje čajevca poznato je u njezi lica s aknama. Ipak, s njime treba pažljivo jer može prouzročiti i alergijske reakcije. Isto tako ne preporuča se staviti direktno na kožu nego ga je prije potrebno razrijediti ili pomješati s neki drugim uljem.

Foto: Unsplash