(Jacquemus, A/W 2019)

Koja je njena uloga? Zašto je toliko mala, slatka i svi ju žele? Mladi Francuski wunderkind, 29 – godišnji Jacquemus od kada je pokrenuo brend 2009. godine, ne prestaje oduševljavati modnu kliku i kritičare svojim nadrealnim dizajnom.
Prvo je mladi virtuoz kreirao ogromni slamnati šešir, koji je ubrzo postao Instagram senzacija usprkos prvotnom ismijavanju. Njegove velike torbe koje doslovno prekrivaju modele, odjeća koja doziva glamur Riviere te legija fanova koja se brzo okupila oko njegovog dizajna pokazuju da Jacquemus nikako ne misli stati.

View this post on Instagram

SUNDAY IN PARIS, FOREVER MY SUMMER MOOD. JACQUEMUS.COM

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

U svojoj posljednjoj kolekciji za jesen/zimu 2019/20 tijekom Paris Fashion Weeka predstavio je novi model torbe, koji je najmanji do sad. Ova malena torbica je toliko mala da u nju ne stane niti mobitel, niti ruž, a niti kreditna kartica.

Gledajući ju niste sigurni koja je njena uloga, jer funkcionalnost joj sigurno nije jača strana. Možda je privjesak, suvenir ili igračaka? Ne, to je torba koja pokazuje svu moć i snagu koju moda u sebi sadrži.

View this post on Instagram

« LA RIVIERA » SUMMER 2019

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Dizajn ne treba biti funkcionalan, pogotovo kada pričamo o modi. Moda bi trebala ostati čarolija koja nam dozvoljava da s vremena na vrijeme, otplovimo u svijet mašte i bar na dan budemo Alisa u zemlji čudesa.

View this post on Instagram

TODAY, PLEASE SELECT YOUR NEXT WINTER LOOK 🙂

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on