Internet vrvi preporukama za odličnu seriju ili film, no često zaboravimo da naši najdraži streaming servisi moraju nešto maknuti kako bi postavili novi sadržaj. Evo što pogledati od filmova i serija prije nego nestane sljedeći mjesec

Inception

Ako niste gledali ovaj Sci-Fi hit koji je smatran jednim od boljih filmova 2010. godine – svakako si zabilježite već ovaj vikend, a i ako jeste, vjerojatno ćete se htjeti podsjetiti. Riječ je o odličnom uratku snimljenom prema scenariju i režiji Cristophera Nolana te glumačkim postavom od kojih ”boli glava” – Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy i Michael Caine. Radnja? Profesionalni lopov krade informacije tako što se uvlači u snove svojih meta. Situacija se komplicira kad mu se ponudi šansa da se sva njegova kriminalna prošlost izbriše u zamjenu za ugradnju ideje u podsvijest jedne osobe.

Molly’s Game

Istinita priča o Molly Bloom, skijašici olimpijske klase koja je vodila najekskluzivniju poker kladionicu s visokim ulozima na svijetu i postala FBI-jeva meta. U glavnoj je ulozi Jessica Chastain, a prate ju Idris Elba i Kevin Costner. Film će vam se svidjeti ako volite autobiografske drame s dozom krimića.

Sex and the City 2

U slučaju da ste si počeli osvježavati pamćenje serije ususret novoj ekranizaciji jedne od poznatijih i popularnijih TV-serija, ovaj ćete nastavak morati pogledati do kraja ožujka jer nakon toga više neće biti dostupan za gledanje. U ovome je još glumila Kim Cattrall (ako vam je i to jedan od faktora hoćete li uopće stisnuti ”play”) uz standardnu Sarah Jessicu Parker, Kristin Davis i Cynthiju Nixon. U ovoj ćete avanturi gledati kako se Carrie, Miranda i Charlotte pridružuju  Samanthi na putovanju u Abu Dhabi, gdje Samanthina bivša snima novi film.

The Perks of Being a Wallflower

Logan Lerman, Emma Watson i Ezra Miller glume u ovom pomalo weltschmerz filmu, snimljenom prema istoimenoj knjizi Stephena Chboskyja. Radi se o povučenom brucošu kojeg dvoje novih prijatelja upoznaje sa stvarnim svijetom, uz pregršt zanimljivih opažanja o našoj svakodnevici. Odlično za subotnje popodne pod dekicom, uz čaj.

Weeds (sezone 1-8)

Ako ste ikada htjeli vidjeti ”u čemu je fora” s ovom serijom da je toliko popularna, nemamo vam što drugo reći nego da počnete otkrivati čim dovršite ovaj članak – jer čeka vas osam bogatih sezona. Mary-Louise Parker utjelovljuje Nancy Botwin, majku iz predgrađa koja se okrene bavljenju marihuanom kako bi održala svoj privilegirani način života nakon smrti supruga. Sa snimanjem su počeli još 2005. godine i osvojili puno kipića, i preko stotinu nominacija u raznim kategorijama.

 

Foto: Perks of Being a Wallflower