Ako ste u potrazi za boljim snom i malo opuštanja za početak godine, Zeleni raj je jako dobra opcija. Zašto? Pa za početak, na stranicama za iznajmljivanje gosti im ostavljaju čiste desetke. Dostatan povod za istražiti i porazgovarati s parom koji iza njega stoji

Ova kuća koja je u vlasništvu Damira i Sanje Zebolc, ono je što joj i ime govori. Pravi jedan zeleni raj za sve željne odmora. Onog pravog, u okruženju prirode, tišine, i ne manje bitnog, finog ića i pića. Smješteni na jednom od mnogo puta opjevanih, predivnih bregova, u samom srcu Zagorja, mjestu Gorkovec, blizu grada Klanjca, prava su oaza za upijanje svega najljepšeg što Zagorje pruža. Od pogleda koji odmara dušu do sve kvalitetnijeg vina koji se može pronaći u ovom kraju.

Štoviše, Damir i Sanja su sami vlasnici vinarije, a vinograd u kojem uzgajaju lozu, nekad je pripadao grofu Erdödyju i bio poznat pod imenom Erdödyjevo vinogorje. Tako ćete moći ovdje osim uživati u prirodi, također i isprobati vino, domaće likere, ponudu domaćih OPG-ova… 

Pa kako je sve krenulo? Kažu kako su u ovaj posao krenuli prije sedam godina. Tad su odlučili da bi se mogli početi baviti s iznajmljivanjem, te krenuli s obnovom stare kleti koja je u vlasništvu obitelji već naraštajima te dodali još jednu staru kućicu koju su obnovili i presložili na vrhu brda, uz već postojeći objekt/klet i vinograd. Iznajmljivanje im je uspješno krenulo, pa je obnovljen i postojeći objekt, kako bi bio pogodan za iznajmljivanje, te izgrađen bazen.

Objekti se nalaze na “gruntu” koji dugo pripada našoj obitelji, gdje se nalaze stara drvena klet i vinograd. Lokacija je sjajna jer nudi potpuni mir i krasan pogled na okolne “brege”, a opet je veoma blizu glavnih prometnica i zanimljivih turističkih destinacija/znamenitosti.” kaže nam Sanja. “Sama klet datira iz davne 1917. god i nedavno smo proslavili stotu godišnjicu postojanja. Adaptacija je dovršena 2013. godine i od tada smo obnovili i otvorili još jedan apartman na koji smo iznimno ponosni. Unutarnje uređenje prožeto je daškom modernog i retro stila, te će ambijent samog Zelenog raja zadovoljiti i one najzahtjevnije. Elegantno uređenje nadopunjuje sam namještaj, te dekoracije koje su naš vlastiti ručni rad.”

Na pitanje koji dio bio ona izdvojila kao najljepši dio Zelenog raja, bez oklijevanja odgovara da je to svakako priroda koja ga okružuje. “Na pravom ste mjestu ako želite uživati u pjevu ptica, šetati po svježem zagorskom zraku i pitomoj prirodi, te istraživati okolna mjesta. Također, ljudi su često jako sretni s velikom pečenjarom gdje mogu pripremati roštilj, peku ili krušnu peć. Naravno, i veliki bazen s prostranom terasom je najveći “mamac” za goste tijekom ljeta.” smije se. U kući su na raspolaganju dvije spavaće sobe (2+2), dnevni boravak, kupaonica s tušem, saunom i kuhinja. Cijela kuća je namještena u starinskom štihu, izvorne izvedbe, s minimalnim prilagodbama “kako bi se ipak približili vremenu u kojem živimo” kako kažu vlasnici. 

Bilo da želite malo odmora sami, u paru, s obitelji ili prijateljima, Zeleni raj je defnitivni odabir s kojim ne vidimo kako možete pogriješiti. Na našoj listi mjesta koje želimo posjetiti se svakako nalazi.