Digitalno vrijeme u kojem živimo plodno je tlo za kreativce koji se žele okušati u modnim vodama

Kad vam neki modni brend zapne za oko, teško je ne staviti ga u svoju shopping košaricu. Ova modna imena zapela su nam za oko ovaj tjedan i poptuno nas oduševila svojom estetikom.

MACH & MACH 

Kad komade nekog brenda nose imena poput Solange i Kylie Jenner, jasno je da nije riječ o novom, neotkrivenom brendu. No, bilo bi nepravedno ne spomenuti gruzijski Mach & Mach, poznat po glitteru i vrlo glamuroznim komadima koji odišu 80-ima, kao stvorenima za noćne provode.

View this post on Instagram

@machandmach FW20 Beauty’s 🤍 Photography @louisa_s

A post shared by MACH & MACH (@machandmach) on

View this post on Instagram

Beauty @lindsilanestyle in @machandmach 🤍

A post shared by MACH & MACH (@machandmach) on

Sestre Nina i Gvantsa Macharashvili brend su pokrenule još 2012. godine, a kao svoj (opravdano) ambiciozan cilj najčešće ističu prepoznatljivost diljem svijeta. Osim prepoznatljivih kratkih sakoa-haljina, glitter topova i satenskih odijela, Mach & Mach kreira i svoje modne detalje te cipele. Naravno, s dodatkom šljokica i bisera. Više pogledajte ovdje 

FCKBL

Ženski motivi izvezeni crnim koncem na bijelim majicama okosnica su brenda osječke grafičke dizajnerice Ines Šehu.

No, na radost brojnih obožavatelja, minimalistički dizajn i buntovan stav koji prožima ovu domaću modnu priču tijekom vremena proširio se i na košulje, sweatshirt majice, haljine, torbe, donje rublje te kupaće kostime.

Danas je zbog svojih linijskih motiva Fckbl prepoznatljiv i voljen u cijeloj regiji. Više pogledajte ovdje

BOYISH JEANS

“Jedini utjecaj koji ćemo imati na planet jest dobar traper”, stoji ponosno u opisu kalifornijskog brenda vintage traperica Boyish Jeans. Održive i etičke prakse pri proizvodnji traperica fokus su ovog brenda, pa ističu kako je njihov proizvodni proces u potpunosti eco-friendly i cruelty-free.

Kada je Jordan Nodarse stvarao brend, u mislima je imao ženu koja voli pomalo muške krojeve i komade, pa se tako Boyish Jeans estetika temelji na tipično muškim materijalima uparenima sa ženskim krojevima. Više pogledajte ovdje