Dugo već čekamo sunce da konačno proglasimo ljeto. Nismo još u potpunosti zadovoljni s vremenskom prognozom, ali jug je uvijek imao više sreće od sjevera po tom pitanju.

Sramežjivo i pomalo zabrinuti, ali većina je ljetnih terasa već otvorena. Na otocima s juga Hrvatske sezonski su shopovi, barovi i kafići otvorili ovogodišnje toplo poglavlje, a mi vas ovog puta vodimo na otok Vis i predlažemo tri lokacije koje se ne smiju propustiti.

kava.family coffee roasters

Prvo smo ih zavoljeli u Splitu, gdje su otvorili svoj šarmantni mali coffee shop na adresi Ante Starčevića 2/1. Zatim su odabrali otok Hvar kao svoju prvu otočku lokaciju za širenje priče o dobroj kavi, i to na adresi Kroz Burak 37. Ove godine najavljena je i treća lokacija, i to na otoku Visu koja je oprezno, radi nepredvidivog vremena, otvorena prije koji tjedan, na adresi Trg Patije 4. Malen, ugodan, u bež bojama s vrhunskom kavom, sve je i dalje ostalo nepromjenjeno kada je nova lokacija kava.family u pitanju.

kava.family Hvar
kava.family Hvar

Frutarija

Na adresi Viški broj 13, tik uz obalu, razmještena na nekoliko kamenih terasa i s pogledom koji vrijedi svakog uzdaha, nalazi se Frutarija. Lokalno, svježe, lagano glavne su odrednice jelovnika koji za svakog nudi priliku za dobar obrok ujutro, popodne i navečer. Odaberite samo dio dana kada želite da vas sunce gleda i uživajte u jednom od omiljenih bistroa na otoku Visu.

Konoba & bar Lola

Smještena u jednom od najljepših vrtova na jednom od najljepših otoka, konoba & bar Lola na listi je svih onih koji posjećuju Vis. Zanimljiva gastro priča čiju prezentaciju s puno stila osmišljava i oblikuje hrvatsko-španjolski par, Ivica Grgić i Puri Lojo, već godinama oduševljava svoje goste. Uz to što ćete okusiti doista nešto posebno i drugačije, lokacije Lole je fantastična, a toj ćete se terasi vraćati uvijek. Lola je otvorena još u svibnju, a  cijelo toplo ljeto je pred vama da ju posjetite ako još niste.

A kad smo već kod otoka i ljetnih terasa, vrlo vjerojatno najljepši lounge bar na Jadranu također je otvorio sezonu, vodimo vas tamo.

Foto: Tatjana Bukvić/Lola Vis, IG kava.family, FB Frutarija