Blaga & misterije su multimedijalni projekt koji se bavi prikupljanjem, dokumentiranjem i istraživanjem skrivenih i nepoznatih detalja iza stvarnih povijesnih događaja.

Drugim riječima, ako ste ljubitelj zanimljive strane povijesti, svih onih neispričanih priča, tajni, misterija, šuškanja, adresu blagamisterija.com dodajte na favorite bookmarks jer vam garantiramo zanimljivo štivo.Ritam vremena, Dvorci i nasljeđe, Mitovi i legend, Zaboravljena mjesta… neke su od rubrika u sklopu kojih se otkrivaju zanimljive zakulisne priče koje otkrivaju drugu stranu povijesti koja nije ušla u udžbenike. Facebook stranica @avanturapocinje broji već više od 30.000 pratitelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blaga & misterije (@blagamisterije)

“U struji razvitka svijeta postojali su rukavci. Priče koje nisu ušle u kanon povijesti, blaga su ostala zakopana i zaboravljena, spisi su ostali tajni, nasljedstva izgubljena, teritoriji neotkriveni, pučke predaje zaboravljene, brodovi potopljeni i čitavi gradovi drevnih civilizacija skriveni ispod zemlje. Ured za blaga i misterije čine visoko motivirani pojedinci, iskusni istraživači, moreplovci, arheolozi, lingvisti, spisatelji, arhivari koji su odlučili svoje znanje i vještine posvetiti otkrivanju svijeta skrivenom u detaljima.

Nije važno je li u pitanju izgubljena civilizacija ili pojedinost koja može promijeniti sudbinu jednog čovjeka naša misija je da otkrijemo i proniknemo u tajne koje se kriju iza granice poznatog. Ured otvara svoja vrata svima koji imaju trag za slučaj koji je ostao neriješen ili tajnu koja je ostala skrivena. To uključuje istraživanja podrijetla artefakta, tumačenju manuskripta, potragu za arhivskom građom i javno dostupnim bazama podataka, nasljedstvima, obiteljskom i genetskom podrijetlu, traganju za koordinatama nepoznatih i neotkrivenih gradova i pripremi istraživačkih ekspedicija”, kažu organizatori o ovom projektu i naravno pozivaju vas da im se javite ako ste se u ovome prepoznali.