Neki dan smo vam pisali o trendovima u putovanjima koji nas očekuju nakon što završi epidemija. Jedan od njih koji će se prirodno nametnuti je “putovanje bez putovnice” odnosno staycation. To znači da bi najbolje bilo destinacije za odmor potražiti u vlastitoj zemlji. Kada govorimo o Hrvatskoj – nema greške s tom potragom.

Najbolje o tome zna Zagrepčanin Srećko Vukov, zaljubljenik u prirodu koji nas na svom YouTube kanalu upoznaje s nekim od najljepših dijelova Hrvatske. Također, na svom je službenom webu objedinio oko 170 planinarskih, više od 50 biciklističkih, više od 20 kajakaških te 30 svih ostalih aktivnosti u prirodi koje je organizirao od kraja 2007. godine, otkad redovito bilježi svoje pustolovine.

To je svojevrsna retrospektiva dosadašnjih izleta, referenca za buduće pustolovine i možda vodič za sve one koji traže ideje i načine da upoznaju neki novi komadić naše predivne prirode, kaže nam ovdje.

Također, Srećko je 2012. osnovao pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura koja za glavni cilj ima promociju svih dobrobiti aktivnog boravka u prirodi i promociju prirodnih ljepotaHrvatske. Idejni je začetnik trail staze Via Adriatica te ponosni suosnivač Via Adriatica Bike staze, mlađe sestre Via Adriatice, koja je stvorena za bicikliste dugoprugaše. Diljem Hrvatske održao je oko 35 fotografskih prezentacija Via Adriatice, i ne staje već i dalje aktivno radi na širenju informacija o tome koliko je Hrvatska lijepa.

Stoga ako ste u potrazi kamo na izlet, ne tražite dalje već istražite puteve Srećka Vukova.