Umor nakon dugog odmora? Naravno da je moguće, vjerojatno jer ste konzumirali previše loših namirnica u samo tri dana.

Današnji dan većina nas ‘broji’ kao ponedjeljak, a razlog tome su Uskrs i produljeni vikend iza nas u kojem smo uživali u nizu blagdanskih jela i raznovrsnih namirnica koje možda inače ne konzumiramo. Ako ste se danas probudili umorni, s glavoboljom, teški samima sebi i najradije bi se samo vratili u krevet, donosimo nekoliko zamki koje će vam samo dodatno otežati situaciju.

Kofein

Znamo, znamo da ste već prionuli na prvu i omiljenu šalicu kave, vjeroatno ste već na trećoj, ali zahvaljujući kofeinu samo ćete dodatno dehidrirati, biti nervozniji, umorniji i nezadovoljniji. Iako se ovaj crni napitak čini kao idealno rješenje kada se osjećate ovako, najbolje mu je reći jedno veliko ‘ne’. Zamijenite ga litrama zdrave tekućine, primjerice čajem od đumbira koji će vas također podići, ali vas neće umarati i brzo ‘spuštati’ poput kofeina.

Šećer

Tri dana konzumiranja slastica i kolača sa sobom donosi i dalje snažnu potrebu za šećerom, tako da se nemojte čuditi ako još danas i sutra nastavite ‘craveati’ za slatkim. Sigurni smo da još uvijek imate i zalihe kolača u kojima želite uživati, no najbolje od svega bi bilo da se vratite svojoj prehrambenoj rutini kakvu ste imali prije blagdanskog vikenda, a to je…

‘Back to basics’

Iako ne zvuči uzbudljivo i privlačno poput francuske salate, punjenih jaja i šunkice, ne znači da povratak tempu koji ste imali (a nadamo se da je to doručak, ručak, užina, večera) mora biti nužno dosadan. Ako ste umorni od kuhanja napravite si ukusnu salatu, ubacite orašide i voće i napravite je osvježavajućom i zanimljivom. Krepka juha također vam danas može biti spas, a osobito će vam pomoći ako ste dehidrirali za dugi vikend.

Povratak u ‘normalno’ ne zvuči više kao tako loša ideja, zar ne?