Glumica Ornela Vištica, osim po brojnim ulogama, poznata je i po svojoj iznimnoj prirodnoj ljepoti. Suptilni make up, prirodna boja kose i minimalizam koji njeguje u svom stilu, samo su neke od naznaka da su za Ornelu autentičnost i prirodnost životni stil, a ne prolazni trend

Ljubiteljica relaksacije u prirodi, prirodne kozmetike i životne neposrednosti kao posebne vještine, trudi se živjeti život bez filtera u svakom smislu – otvoreno i iskreno. Ne čudi stoga da se Ornela, kao zaštitno lice renomiranog zagrebačkog frizerskog studija Antonija, priključila Pokretu autentične ljepote koji se rapidno širi društvenim mrežama pod znakovitim nazivom #authenticbeautymovement. Nastanak ovog društvenog pokreta potpisuje novi veganski premium brand za njegu kose Authentic Beauty Concept koji vjeruje da istinska ljepota pojedinca dolazi iznutra.

Da su retuširana stvarnost i strogi beauty trendovi iza nas, dokazuje i sve veći broj žena koje se ne libe prigrliti svoje nesavršenosti i biti svoje, a u toj filozofiji pronašla se i sama Ornela koja priznaje da ne podliježe trendovima, a stav „Bez filtera“ koji propagira ovaj brand, odavno je i sama usvojila.

„Nikad me nisu privlačili trendovi ili stvari koje visoko kotiraju na ljestvici popularnosti. Velika sam ljubiteljica minimalizma i ljepote koja se čita između redaka. Svi smo mi puno više od vanjskog privida.

Baš zato i ne koristim filtere na društvenim mrežama jer ne osjećam potrebu uljepšavati stvarnost koju živim kako bih naišla na odobravanje tuđih pogleda. Priznajem, postoje situacije kada je pravi izazov biti svoj, međutim za mene je to jedini scenarij koji me čini sretnom i ispunjenom. “ – rekla je Ornela.

Antonija Mužar, vlasnica poznatog frizerskog studija Antonija koji se priključio Pokretu autentične ljepote, prisustvovala je globalnom lansiranju Authentic Beauty Concepta u Berlinu. Oduševljena viđenim, ova poznata frizerska stilistica već je tada bila sigurna da će filozofija branda koji potiče žene da budu svoje, oduševiti i njezine klijentice.

„Iznimno mi je drago što era strogih pravila koja se nameću ženama polako završava, a budi se svijest žena koje žele biti slobodne, autentične i svoje. Ako je to trend, ja ga apsolutno podržavam.

Od samog početka našeg poslovanja, kao tim osjećamo veliku sklonost prema naglašavanju individualnosti svake naše klijentice, stoga nam je filozofija ovog branda izrazito bliska.“

Authentic Beauty Concept vjeruje u mindfulness koji dušu i um dovodi u ravnotežu stoga je, u skladu s tim, kreirana premium frizerska usluga pod nazivom Memento koju je moguće doživjeti i u Frizerskom studiju Antonija. Ona podrazumijeva potpuno prepuštanje meditacijskom ambijentu te relaksaciju uz mirisne esencije tijekom nanošenja njegujućeg tretmana za kosu. Orneli je tema isključivanja izrazito bliska. Naime, usred vrlo izazovnog tempa koji prati njen rad, prepuštanje tišini i prirodnim ljepotama za nju je prijeko potrebna „terapija“ koju prakticira kada se želi odmoriti i vratiti sebi. „Moj tempo je u najmanju ruku kaotičan, ali danas je to realnost za većinu ljudi. Čovjek se mora isključiti i regenerirati. Zato koristim svaku priliku za bijeg u prirodu i uživanje u ljepotama koje nas okružuju. “ Kada odlazak u prirodu nije na njenom repertoaru, Ornela se prepušta Mementu i stručnim rukama frizerskog studija Antonija kojem je vjerna već godinama.